Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

Dünyada Trafiğin En Tehlikeli Olduğu Şehirler

Turistlerin oylamalarıyla değil yerel sigorta şirketlerinin istatistikleriyle, araçların kazaya karışmaoranları ve ekspertiz firmalarından alınan detaylar sonucunda savaş bölgeleri ve gelişmemişbölgeler çıkarıldığında işte trafiğinde araç sürmenin en çok maharet ve sabır gerektirdiği şehirler:

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-28 08:05:55

Dünyada Trafiğin En Tehlikeli Olduğu Şehirler

Moğolistan - Ulan Batur

2019 yılı için oluşturulan projeksiyonda Moğolistan sürücülerin en öfkeli olduğu ve en tehlikeli araç kullanılan ülke olarak listeye giriş yaptı. Oranlara göre en çok ölümlü kazanın yaşandığı ve sürücülerin en agresif olduğu ülkelerden biri, başkenti Ulan Batur ise zirveye adını yazdırıyor. Şehirde araç sürmek zorunda kalacak turist ve expatler için pasif sürüş tekniklerine çalışmaları ve çok sabırlı olmaları salık veriliyor.

İigili istatistikler oluşturulurken şehirlerde 15 faktörün oranına ve seviyelerine bakılıyor. Hava kalitesi, yol kalitesi, ölüm, trafik oranı gibi etmenlerin de dahil olduğu istatistiklere göre ise sırada gelen:

Rusya - Moskova

Ekstrem hava şartları, eski model araçların yoğun olması, uzak mesafeler ve şehiriçi yer yer oluşan trafik sebebiyle Moskova listeye ikinci sırada giriyor. Bir sene içerisinde oluşan 9000'den fazla trafik kazası sonucunda 10.000'den fazla yaralı, 465 ise yaşamını kaybeden insan bulunuyor. Yoğun trafik kilitlenmeleri, hava muhalefeti kaynaklı yol kapanmaları ve politik olaylar özellikle ülkenin trafiğini etkiliyor ve geniş yüzölçümü yolların açık tutulmasını, bakımlarının yapılmasını zorlaştırabiliyor.

TÜRKİYE- İstanbul

İstanbul da Moskova'yı yakından takip ediyor. Nispeten ılıman şartları ve daha iyi durumda olan yol kalitesi listede daha geride yer bulmasını sağlıyor. Özellikle acemi sürücüler ve turistler için trafiğine alışmanın çok zor olduğu İstanbul da yine tıkanan arterleri, iş saati trafiği ve yer yer düzensizliği ve kendine haslığı ile otomobil kullanması en zor şehirlerden oluyor.

Spekturmun öbür tarafında ise, yani otomobil kullanmanın en emniyetli ve kolay olduğu şehirler arasında ise Japonya - Osaka Kanada - Calgary ve Teksas El Paso bulunuyor.
Trafik bulunmayan, yolları iyi kalitede olan ve sürücülerin sabırlı olmasıyla nam salmış bu şehirlerde otomobil sürmek parkta yürümekten farksız.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara