Dolar

32,5646

Euro

34,7094

Altın

2.492,06

Bist

9.524,59

Dünyada Dalış Yapabileceğiniz En İyi 7 Yer

Suyun altındaki dünyadan büyülenenler, dalış elbisesi olmadan seyahate çıkmayanlar! Su altı dünyası bambaşka olan en güzel yerleri sizin için seçtim, listeledim.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-02 18:42:19

Dünyada Dalış Yapabileceğiniz En İyi 7 Yer

Yüzmek gibi değildir dalış yapmak, farklı bir tutku. Suyun altında pek sık rastlamadığımız canlılar arasında bir balık gibi yüzmek, mercanların güzelliğine şahit olmak ve suyun derinliklerindeki büyüleyici dünya ile tanışmak gerçekten de nefes kesen bir tecrübe. Ben de soluğunuzu kesecek en güzel yerlerin bir listesini yaptım. Bakalım, sizin ilginizi en çok neresi çekecek? ;) Avustralya - Büyük Set Resifi (Great Barrier Reef)

Dalış yapmaya azıcık ilgi duyan herkes buranın ününü duymuştur. Yeni ilgilenmeye başlayanlar da Queensland eyaletinde yer alan bu görkemli resifi Kayıp Balık Nemo filminden hatırlayacaktır. Bir animasyonda bile büyüleyici olan resifin bir de gerçek halini düşünün. Avustralya'da daalış yapmak isteyenler için bir cennet vadediyor.

Papua Yeni Gine - Kimbe Koyu

Yeniden renklere ve dünyada dalış turizminde sualtı doğasıyla ünlü noktalara dönecek olursak Kimbe Koyu'na dönelim. Hatta gidelim! Çünkü Hint Pasifiği'nde görüp görebileceğiniz mercanların büyük bir bölümü bu koyda. Üstelik acele edin; zira, insanlık bu güzelim koya da zarar vermiş, bir yandan hava kirliliği öte yandan global ısınma koruma altına alınmasına sebep olmuş. Üzücü ama güzelliği baki kalmayabilir. :( Kosta Rika - Cocos Adası

Pasifiklerin derinliklerinde bir macera istiyorsanız size sonsuz bir güzellik de vadeden Cocos Adası dikkatinizi çekebilir. Suların altında sizi beyaz yüzgeçli resif köpekbalıkları, çekiç kafa köpekbalığı sürüleri, yunuslar, dev mürenler ve daha bir çok canlı bekliyor olacak. Suyun altında olduğu gibi karada da çok enteresan canlıların yuvası olan Cocos Adası doğaya olan hayranlığınızı iki katına çıkaracak. Mısır - Kızıl Deniz

Konuya hakim değilseniz biraz şaşırtıcı gelmiş olabilir ama Kızıl Deniz de size önereceğim noktalar arasında. Hem de tropikal resiflerine dalış yaparak güzelliği ile büyülenmek için yapacağınız harcamalar da pek çok dalış noktasına göre daha hesaplı. Yolunuz Mısır'a düşecekse Kızıl Deniz'de dalmanın keyfine varmadan geri dönmeyin. 

kizil

Çin - Sualtı Kayıp Kent

Farklı meraklarınız var ise... Mesela, tarihe doğru yolculuk etmek karada olduğu kadar suyun altında da ilginizi şık bir dalış elbisesi seçin; çünkü geçmişe bir yolculuğa çıkacaksınız. 2001 senesinde keşfedilmiş olan bu kent Qiandao Gölü içerisindeki kalıntılar. Bundan tam 700 yıl kadar öncesine, 1300ler'e ait olduğunun düşünülmesi de bu kalıntıları ilgi çekici yapan bir diğer unsur. İzlanda - Silfra

İşte bir başka büyüleyici nokta! İzlanda dalış meraklıları için olduıkça değişik bir seçenek oluşturabilir. Burada size rengarenk sualtı bitkilerinden veya çeşit çeşit canlılardan değil; iki koca kıtadan bahsedeceğim. Kuzey ABD ve Avrasya arasında bir sınır olan Silfra bir milli park ve muazzam bir dalış noktasıdır. Gidip 120 metre uzunluktaki görüş mesafesinin tadını çıkararak kıtalararası dalış yapabilirsiniz! Ekvador - Galapagos Adaları

Siz daha çok sessizliğin, popülerlikten uzak olması ile bakirliğini hala koruyan yerleri mi seviyorsunuz? O zaman Ekvador sizi bekler. Galapagos Adaları'nda dilediğinizi bulacaksınız. Üstelik güzellikten de mahrum kalmayacaksınız. Hatta burda göreceğiniz güzelliğe canlı çeşitliliği ile bilimsel bir perspektif ve bonus olarak Galapagos Kaplumbağası da ekleniyor.

Artık nerelere gidebileceğinizi biliyorsunuz. Dalış malzemeleri hazırsa biletinizi almak ve yola çıkmak kalıyor geriye. Su gibi gidin, su gibi gelin! =)

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara