Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

Dünyada bir ilk: Müze ziyareti reçeteye yazılabilecek

Kanada'da depresyon ve diğer psikolojik hastalıkların tedavisi yeni bir tedavi yöntemi uygulayacak: Ücretsiz müze ziyareti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-25 12:52:06

Dünyada bir ilk: Müze ziyareti reçeteye yazılabilecek

Kanada'da 1 Kasım'dan itibaren doktorlar özellikle psikolojik sorunlar yaşayan hastalarının depresyon terapisi için ücretsiz 'müze ziyareti reçetesi' yazabilecek. Ayrıca kanser, diyabet ve diğer kronik hastalara bu tedavi yöntemi tavsiye edilecek.

Kanada Frankofon Doktorları (MFDC) deneği ile Montreal Güzel Sanatlar Müzesi ortak projesi "müze reçetesi" tedavi yönteminin dünyada bir ilk olduğu ifade edildi.

Müze ziyaretinin diyabet ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde de faydalı olabileceğini vurgulayan MFDC Başkanı Doktor Helene Boyer, "Bu konuda yapılan birçok çalışmada, sıkça müzeye giden, sanat eserleriyle ilgilenen kişilerin hastalıklarının olumsuz taraflarını unutarak, moral bulmasına ve tedavisinde daha iyi sonuçlar elde etmesini sağladığını fark ettik" diye konuştu.

Mutluluk hormonu salgılıyor
Spor gibi kültürel gezilerler de mutluluk hormonu olarak bilenen serotonin oranın yükseldiğini belirten Boyer, "Müze ziyaretlerin insanların yaşam kalitesini arttıracak serotonin salgımı olduğunu biliniyor. Ve bu durum kanser hastaları ve diğer kronik hastalıklar için de çok olumlu sonuçlar veriyor" diye konuştu.

Kanada'da 2015'ten beri bazı hastalılıkların tedavisi için doktorlar hastaların egzersiz yapmaları reçete yazıyor. Uzmanlar bu yöntimin hem hastaların tedavisi hem de önlenmesi için çok faydalı olduğunu belirtiyor.

Haber Ara