Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

'Dünyada 13-14 yaşında askeri eğitim alan fazla ülke yok'

Milli Savunma Bakanı Işık, bazı emekli subayların askeri liselerin kapatılmasını eleştirmesine ilişkin, 'Dünyada 13-14 yaşında askeri eğitim alan fazla ülke yok.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-07 23:28:02

'Dünyada 13-14 yaşında askeri eğitim alan fazla ülke yok'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bazı emekli subayların askeri liselerin kapatılmasını eleştirmesine ilişkin, "Dünyada 13-14 yaşında askeri eğitim alan fazla ülke yok. Demokratik değerleri benimsemiş, kendi kişisel gelişimini tamamlamış insanların askere alınması ve onun yetiştirilmesi, daha sonra ellerine silah verilmesi, dünyanın gelişmiş demokratik ülkelerinin ortak uygulaması. Biz de bu uygulamaya geçeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Kocaeli'de binlerce kişi Perşembe Pazarı alanında toplandı.

Mitinge katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, burada vatandaşlarla İstanbul'daki mitingi izledi.

Mitingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Işık, hain darbe girişimine karşı başlayan demokrasi nöbetinin Yenikapı'daki muhteşem bir mitingle taçlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle nöbete "bir virgül" konulduğunu ifade eden Işık, bu milletin bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyduğunu kaydetti.

Işık, bu milletin her zor zamanda gerekeni yaptığını dile getirerek, "15 Temmuz akşamı canını ortaya koydu. Bugün de bütün gönlünü ortaya koydu. Cumhurbaşkanımızın çağrısı, hepimiz için geçerli. Bugün olduğu gibi yarın ve öbür günde de milletimiz gönüllü olarak bu nöbete devam edecek. Milletimizin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

"Askeri liselerin kapatılması konusunu çok çalıştık"

Bakan Işık, bir gazetecinin "Bazı emekli subayların askeri liselerin kapatılmasını eleştirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"Özellikle askeri liselerin kapatılması konusunu çok çalıştık. Üzerinde durduk. Dünyada 13-14 yaşında askeri eğitim alan fazla ülke yok. Demokratik değerleri benimsemiş, kendi kişisel gelişimini tamamlamış insanların askere alınması ve onun yetiştirilmesi, daha sonra ellerine silah verilmesi, dünyanın gelişmiş demokratik ülkelerinin ortak uygulaması. Biz de bu uygulamaya geçeceğiz."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara