Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Dünyaca ünlü İtalyan futbol kulübü satıldı

İtalya'nın köklü kulübü İnter, Çinli perakende devi Suning Holdings Group'a resmen satıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 15:38:46

Dünyaca ünlü İtalyan futbol kulübü satıldı

İnter Kulübü, satışı resmi internet sitesinden taraftarlarına ve takipçilerine duyurdu.

Grup, İnter'in yüzde 68.55'lik çoğunluk hissesini satın aldı.

Kadrosuna son olarak Fenerbahçe ile sözleşme yenilemeyen ve yollarını ayıran Caner Erkin'i dahil eden İnter, Çin'in perakende devi şirketlerinden Suning Holdings Group'a resmen satıldı. Çinli şirket, İnter'in yüzde 68.55'lik çoğunluk hissesini satın aldı. Yapılan anlaşma, İtalyan ekibinin resmi internet sitesinden yayınlandı.

Anlaşma sırasında açıklamada bulunan Suning Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Jindong, yapılan anlaşmanın heyecan verici olduğunu belirterek, "Böylesine büyük bir geçmişi olan kulübün kontrolünün elinizde olması heyecan verici. Holding olarak sadece 1 yıl öncesinde futbol dünyasına girdik ancak şu anda Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birisiyle ittifak halindeyiz. İnter, önümüzdeki 5 yıl içerisinde sektöründe lider olma yolunda, Suning Holding'in bir parçasıdır. Biz İnter'i daha uluslararası bir hale getireceğiz. Dünyanın en büyük yıldızlarını bu kulübe dahil edeceğiz ve nerede genç, iyi bir yıldız varsa, onu İnter'e kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

MORATTİ DEVRİ TAMAMEN KAPANDI

Devir-teslimle Inter'de bir dönem de sona erdi.

Kulüp tarihinde 16 yıl başkanlık yapan, bu süre zarfında UEFA Şampiyonlar Ligi (2010) de dahil, 16 kupa kazanan efsanevi başkan Massimo Moratti, azınlık hisselerini Endonezyalı işadamı Erick Thohir'e devrederek, kulübüyle olan bağını tamamen koparmış oldu.

Haber Ara