Dolar

32,5976

Euro

34,7961

Altın

2.488,42

Bist

9.457,82

Dünyaca ünlü ajans yazdı: Dünyanın en iyisi

Ünlü Fransız AFP haber ajansı, geleceği şekillendiren ileri teknoloji Türk dronelarına övgüler dizdi. SİHA'ların Türkiye'nin dünya arenasında giderek artan etkisindeki önemine vurgu yapan haberde, Atak helikopterlerinin satışına ilişkin de şoke edici bir bilgi paylaşıldı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-19 20:38:51

Dünyaca ünlü ajans yazdı: Dünyanın en iyisi

Türk drone teknolojisi bir kez daha dünya manşetlerinde. Üstelik bu sefer sadece ileri teknoloji İHA/SİHA'lar değil, Atak helikopterleriyle ilgili de dikkat çekici bilgiler paylaşıldı.

Fransız Haber Ajansı (AFP) Türkiye'nin ürettiği Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA), Suriye, Libya ve Azerbaycan'da son dönemde önemli askeri başarılara imza attığını ve Türkiye'nin SİHA'ların ihracatı için burada gösterilen başarılardan yararlanmayı umut ettiği yorumunu yaptı.

Haber analizde, askeri boyuta ilave olarak SİHA'ların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dış politikada giderek daha iddialı bir hale gelen etki alanlarını genişletme girişimlerine destek adına baskı unsuru olarak görüldüğü ifade edildi.

Türkiye'nin sön dönemde Suriye, Libya ve Azerbaycan'da SİHA'ları etkin bir şekilde kullandığı kaydedilirken, bu araçların geniş çaplı ihracatının planlandığı bildirildi.

'KALİTE-FİYAT İLİŞKİSİNDE EN İYİSİ'

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Kalite-fiyat ilişkisi açısından biz bu alanda en iyisiyiz. Dünyada çok farklı SİHA var ancak, fiyat ve özellikleri, bizimkiyle kıyaslandığında ortada büyük farklılıklar bulunuyor. Bizim özelliklerimize sahip olup, diğer ülkelerde üretilenlerin fiyatları neredeyse iki misli daha fazla.” dedi.

Demir, “Dünyada lider olabileceğimiz veya yeni teknolojilerin öncüsü olabileceğimiz bu alana girmek istedik, SİHA'larımız bunun için mükemmel ”diyerek görüşlerini özetledi.

TUNUS İLE ANLAŞMA

Türkiye'den üretilen SİHA'ların 2016 yılından bu yana PKK ile mücadelede de kullanıldığını hatırlatan AFP, Türkiye'nin Tunus'a aralık ayında 80 milyon dolar değerinde “Anka” adı verilen SİHA'ların satışı için anlaşma imzaladığını, yine bu SİHA'ların “Bayraktar TB2” adını taşıyan farklı modelinin ise daha önce Ukrayna, Katar ve Azerbaycan'a satıldığını kaydetti.

İLGİ ARTIYOR

Savunma Sanayi Başkanı Demir, Asya'nın doğusu ve güneyindeki ülkelerle, Ortadoğu ülkelerinin ve hatta bazı Avrupa ülkelerinin Türk SİHA'ları ile yakından ilgilendiğini ve temsilcilerini görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gönderdiklerini bildirdi.

"RUS SİSTEMLERİ BİR SAAT DAHİ DURDURAMADI"

ABD'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemi aldığı gerekçesiyle Türkiye için aldığı yaptırım kararı listesinde Savunma Sanayi Başkanı Demir'in de isminin yer aldığı kaydedilen analizde, Demir'in bu yaptırımları etkisinin sınırlı olacağı ve savunma sanayi alanında önemli başarılara imza atan Türkiye'yi engellemeye çalışanların olduğu yolundaki görüşlere de yer verildi.

Haber Ara