Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

İsrail kana doymuyor: Tanani ailesinin tüm fertleri katledildi

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun kentinde yaşayan Tanani ailesinin tüm fertleri anne karnındaki bebek dahil İsrail tarafından katledildi. Öte yandan İsrail dün gece Gazze Şeridi'nde de bir anne ve 3 çocuğunu uykularında katletti.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-05-14 14:07:30

İsrail kana doymuyor: Tanani ailesinin tüm fertleri katledildi

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun kentinde yaşayan Tanani ailesinin tüm fertleri anne karnındaki bebek dahil İsrail tarafından katledildi.

İsrail savaş uçaklarının, top ve tanklarla eş zamanlı olarak dün gece Gazze Şeridine düzenlediği saldırılar sırasında Tanani ailesinin evi de hedef oldu.

kat3

Saldırıda, Rafet (38), Raviye Ebu Asr (35) ile karnındaki bebeği ve çocukları İsmail (6), Emir (5), Ethem (5) ve Muhammed (3) şehit oldu.

Saldırıda şehit olan Rafet'in kardeşi Hatim et-Tanani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıların hedef gözetmeksizin düzenlendiğini belirtti.

kat5

Ev vurulduğu sırada kardeşi Rafet ile telefonda konuştuğunu ve vurulma sesini duyduğunu ifade eden Hatim "Kardeşimin evi de öncesinde herhangi bir uyarı yapılmaksızın birden fazla füzeyle doğrudan vuruldu." dedi.

kat6

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana şehit olanların sayısının 119'a yükseldiğini bildirdi.

kat7

Bakanlığın açıklamasında saldırılarda yaşamını yitirenlerin 31'inin çocuk, 19'unun kadın olduğu, yaralı sayısının 830'a ulaştığı ifade edildi.

Öte yandan İsrail dün gece bir anne ve 3 çocuğunu uykularında katletti

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne dün gece düzenlediği şiddetli saldırılarda yıkılan evlerinin enkazı altında kalan bir anne ve 3 çocuğu yaşamlarını yitirdi.

İsrail uçaklarının Gazze Şeridi'ne düzenlediği şiddetli saldırılar Filistinli Attar ailesinin hayatını söndürdü. Daha önce herhangi bir uyarıda bulunulmadan 5 hava saldırısı düzenlenmesi sonucu Attar ailesine ait ev bir anda yerle bir oldu.

Evin enkazından baba Muhammed Haşim el-Attar ve kardeşi sağ çıkarılırken, genç anne Lima el-Attar (27) çocukları Muhammed (5 aylık), Emire (6), İslam'ın (5) cansız bedenlerine ulaşıldı.

"Attar ailesinin fertleri İsrail tarafından kanlı bir katliamla şehit edildi"

AA muhabirine konuşan Attar'ın akrabası Abdu Rabbuh, baba Muhammed el-Attar'ın saldırı sonucu büyük bir gürültüyle çöken binadan çıkarıldığını ancak eşi ile çocuklarını kaybettiğini belirtti.

Olayın yaşandığı anlarda Attar'ın evde bir arkadaşı ve kardeşi ile sohbet ettiğini kaydeden Rabbuh, saldırı başlayınca panik yaşayan Attar'ın arkadaşının ikinci kattan atladığını söyledi.

Rabbuh, şöyle devam etti:

"Camdan atlayan bu genç, Attar ile kardeşini enkazın altından çıkarmayı başardı. Ancak Attar'ın evin orta kısımlarındaki odada olan üç çocuğu ve eşine ise ulaşılamadı. Daha sonra naaşları kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldı."

"Çocuklar uyuyordu"

Çocukların saldırı sırasında uyuduğunu söyleyen Rabbuh, "Attar ailesinin fertleri İsrail tarafından kanlı bir katliamla şehit edildi." ifadelerini kullandı.

Rabbuh, patlamalarda birçok yıkım yaşandığını belirterek, "İnsan aklının alamayacağı derecede büyük patlamalar yaşandı ve patlamalar sonucunda çıkan alevleri tarif edemiyorum." dedi.

Saldırılar nedeniyle 13 yaşındaki kızı Dua'nın korkudan baygınlık geçirdiğini ifade eden Rabbuh, saldırıların ardından korktukları için evlerinde kalamadıklarını ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) ait bir okula sığındıklarını belirtti.

Rabbuh, "Okula giden yol 3 saatten fazla sürdü, saldırılardan kaynaklanan korku, gerginlik ve travma ile doluydu." diye konuştu.

Öte yandan sivil savunma ekipleri, Gazze'nin çeşitli bölgelerinde hava bombardımanları sonucu yıkılan evlerin enkazında arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara