15 Aralık 2015 Salı 16:16 Dünya'nın dönüş hızı ile ilgili Harvard Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, Science Advances adlı bilim sitesinde yayınlandı. Araştırma nezdinde özellikle Kuzey Kutbu buzullarının eriyerek, Dünya'nın hem dönüş hızını hem de eksen eğimini etkilediği rapor edildi.
Kutuplarda bulunan eriyik göller aracılığıyla kara yatağını kaybeden buzulların, okyanusa dökülerek her gün on binlerce buz dağı oluşturması ve sonrasında gerçekleşen erimenin ardından, tuzlu suya karışan tatlı eriyik buzul suyunun ekvatora doğru hareket etmesi, gezegenin ısınmasına sebep olduğu kadar olmasa da, Dünya'nın dönüş hızını da düşürdüğü belirtiliyor. Araştırmacılar, Dünya'nın dönüş hızına yönelik yaptıkları araştırmada, gezegenimizin geçtiğimiz yüzyıla göre bir milisaniye daha yavaş döndüğünü ifade ediyor.
22'inci yüzyıla yönelik bilim insanlarınca yapılan tahminlere göre ise bu yavaşlamanın 5 milisaniye seviyesine çıkacağı araştırmada yer alan bir diğer bilgi. Günümüzde Dünya'nın dönüş hızı (kendi ekseni etrafında) yaklaşık olarak 1,670 kilometre olarak biliniyor.