Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Dünya yıldızları Antalya'da buluşuyor

Dünya yıldızları Antalya'da buluşuyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-15 14:25:37

Dünya yıldızları Antalya'da buluşuyor
Antalyaspor'un yıldız futbolcusu Samuel Eto'o'nun adını taşıyan vakfın, Afrikalı çocuklar yararına yarın düzenleyeceği futbol karşılaşmasında, Messi, Neymar, Suarez, Maradona, Iniesta ve Arda Turan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda yıldız futbolcu forma giyecek. Maç, 15'ten fazla ülkede naklen yayınlanacak.

Kamerunlu futbolcu Samuel Eto'o'nun kurduğu vakıf tarafından, Antalya'da, Afrikalı çocuklar yararına, dünya yıldızlarının katılımıyla düzenlenecek futbol karşılaşması, Antalya Arena'da saat 20.45'te başlayacak.

Bütün hazırlıkların tamamlandığı karşılaşma kapsamında, bu akşam Regnum Carya Golf Spa Resort'ta, dünya ve Türk futbolunun en ünlü yıldızlarının yanı sıra ünlülerin de katılımıyla gala düzenlenecek. ENBE Orkestrası'nın konser vereceği galada, sunuculuğu Ece Vahapoğlu yapacak.

Kamerun'da futbolu bir sosyal entegrasyon aracı olarak kullanarak, çocukların eğitimi, meslek edinme ve gelişimiyle ilgili bir dizi projeye imza atan Samuel Eto'o, bu organizasyonla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek.

Eto'o, aralarında Lionel Messi, Neymar, Luis Suarez, Diego Armando Maradona, Eden Hazard, Francesco Totti, Michael Essien, Xavi, Augustine "Jay Jay" Okocha, Pierre-Emerick Aubameyang, Andres Iniesta ve Arda Turan'ın da bulunduğu çok sayıda yıldız futbolcuyu Türkiye'ye getirecek.

Dünyaca ünlü futbolcular, Türk karması ile yarın Antalya Arena'da özel bir maç yapacak. Dünya Karması ile Türk karması arasındaki karşılaşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de forma giyip, ünlü yıldızlarla bir süre futbol oynaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da destekleriyle oynanacağı bildirilen ve Türk turizmi açısından çok önemli bir etki oluşturacağı öngörülen karşılaşmayı, stat kapasitesi oranında 33 bin kişinin izlemesi bekleniyor.

Ziyaretçilerin, konaklama, ulaşım, yeme içme ve eğlence giderleriyle Antalya'da yaklaşık 2 milyar liralık bir ekonomi oluşturması tahmin ediliyor.


- Ünlüler de karşılaşmayı izleyecek


Samuel Eto'o Vakfının 10. yıl etkinliği kapsamında gerçekleştirilecek futbol karşılaşmasına, Türkiye'den pek çok ünlü isim katılarak destek verecek.

Orhan Gencebay, Hande Yener, Murat Yıldırım, Alişan, Kutsi, Altay, Cengiz Kurtoğlu ve Hakan Altun'un da olduğu çok sayıda ünlü isim, futbol karşılaşmasını izleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilecek organizasyonda iş ve siyaset dünyasından da çok sayıda isim yer alacak.

- Instagram hesaplarından duyurdular


Kamerunlu futbolcu Eto'o', bir milyonun üzerindeki takipçisine sosyal medya hesaplarından "Antalya Sizi Bekliyor" yazarak, maça davet etti.

Murat Yıldırım ve Hande Yener de maça katılacağını Instagram hesabından duyurdu. #EtooCharityMatch etiketi ile "Ben de destek veriyorum" diyen oyuncu ve şarkıcı, maçı tribünden izleyecek.

Samuel Eto'o'nun düzenleyeceği bağış maçına, arkadaşları da videoyla destek verdi. NBA takımlarından Oklahoma City Thunder'da oynayan Kongo kökenli İspanyol basketbolcu Serge Ibaka, Fransız futbolcular Eric Abidal ve Lassana Diarra, kısa videolarından oluşan Instagram gönderileriyle Eto'o'ya Antalya'daki maç için destek mesajı gönderdi.

Chelsea Kulübünün formasını giyen Belçikalı milli futbolcu Eden Hazard, Barcelona'da 11 numaralı formayı giyen Neymar, Montreal Impact takımında forma giyen Didier Drogba, La Liga ekiplerinden Barcelona ve Türkiye Milli Takımı forması giymekte olan Arda Turan ve Arjantinli yıldız Lionel Messi de Instagram'dan destek verdi.


- Karşılaşma 15 ülkede yayınlanacak


Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek yetenekli birçok futbolcuyu Afrikalı çocuklar için bir araya getiren Samuel Eto'o Vakfının düzenlediği maçı, dünyanın farklı ülkelerinden gelecek 50 yabancı, 150'nin üzerinde ulusal gazeteci takip edecek.

Müsabaka, 15'ten fazla ülkede naklen yayınlanacak.


- Samuel Eto'o Vakfı


Samuel Eto'o tarafından kurulan Samuel Eto'o Vakfı, Afrika'daki çocuk ve gençlere sağlık, eğitim ve spor alanında destek vermeyi amaçlayan, hiçbir kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak Mart 2006'da hizmete girdi.

Vakıf, yürüttüğü faaliyetleri aracılığıyla Afrika kıtasının temel ihtiyaçları konusunda dünya çapında farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Vakıf aracılığıyla Afrika kıtasında yürütülen projeler sayesinde çocuk ve gençlerin temel sağlık ve eğitim hizmetlerine ulaşması, bu sayede de kıta genelindeki fakirliğin yok edilmesi amaçlanıyor.

Başkanlığını Samuel Eto'o, başkan yardımcılığını Alejandro Echevarria, genel sekreterliğini Albert Escoda'nın yaptığı Samuel Eto'o Vakfı, gönüllülerin verdikleri desteklerle faaliyetlerini yürütüyor.

Vakıf, Afrika'daki dezavantajlı çocuk ve gençlere yönelik üç ana başlıkta çalışmalarını yürütüyor. Bu amaçlardan ilki fakirliği yok etmeye yönelik verilen savaşta, çocuk ve gençlerin öncelikle minimum sağlık hizmetlerine ulaşarak hayatta kalmalarını garanti etmek. Vakıf ikinci olarak, çocuk ve gençlere kaliteli bir eğitim imkanı sunarak, sosyal entegrasyonun sağlanmasını istiyor. Üçüncü olarak da gönüllülerin katkılarıyla sağlanan eğitim bursları, kültürel aktiviteler ve yetenekli sporculara yönelik desteklerle her bir çocuğun kişisel yeteneklerinin gelişimine imkan sağlanması amaçlanıyor.

Ünlü futbolcu Eto'o, vakfın internet sitesinde yayımladığı mesajında, futbolun kendisine kazandırdıklarını Afrika'nın dezavantajlı kesimleriyle paylaşmaya karar verdiğini, kazandıklarını üzüntü ve acı içinde yaşayan çocuklarla paylaşmaktan fazla kendisini daha mutlu edecek başka bir şey olmadığını ifade ediyor.

Eto'o, mesajında, "Bu platform, pek çok genç insanın eğitim ve antrenmana ulaşmasına yardımcı olacak." ifadesini kullanıyor.


- Projeler


Samuel Eto'o Vakfı, çocuklara yönelik projelerinde yetimhaneleri unutmuyor.

Vakıf, yetimhanelere yönelik desteklerine Kamerun'un en büyük kenti Douala'dan başladı. Aynı zamanda UNICEF'in iyi niyet elçisi de olan Samuel Eto'nun bireysel olarak da ziyaret ettiği bu yetimhanedeki çocuklara giysi, eğitim materyalleri yardımı yapan vakıf, çocukların eğitim harcamalarında kullanılmak üzere maddi destekte de bulundu.

Vakıf şu anda Douala'da 3, Yaounde kentinde ise 2 yetimhaneye yardım etmeye devam ediyor. Vakıf, sokakta yaşayan çocuklara yönelik de bir proje yürütüyor. Bu projede gönüllü bir grup aracılığıyla 70'ten fazla sokakta yaşayan çocuğa konaklama ve beslenme imkanı sağlanıyor.

Ayrıca, sokakta yaşamak zorunda kalan küçük yaştaki çocukların eğitimine yardımcı olmak üzere bir öğretmen de görev yapıyor.

Kamerun'da 12 yaşın altında cezaevinde kalan çocuklara yönelik başlatılan projede de çocuklar ve ailelerine hukuki destek sağlanıyor.

Kamerun'da 12 yaşın altında hiçbir çocuğun cezaevinde kalmamasını hedefleyen vakıf, sadece çocukların mahkeme masraflarının ödemekle kalmıyor, ayrıca çocuklara salıverildikten sonra konaklayabilecekleri aile ortamı sağlanmasına yönelik de çalışma yürütüyor.

Vakfın sağlık alanında da çalışmaları bulunuyor. Bu kapsamda 10-20 yaşlarındaki 3 bin 200 öğrenciye diş macunu, dış fırçası dağıtımı yapılmasını sağlayan vakıf, yeni nesli diş sağlığı konusunda bilgilendiriyor, Afrika'da büyük bir sorun haline gelen AIDS konusunda da kıta genelinde farkındalık çalışmaları yürütülüyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara