Dolar

32,4213

Euro

34,7883

Altın

2.496,73

Bist

9.693,46

Dünya, ‘vicdan sınavı'ndan geçiyor

Türkiye, Rusya ve İran arasında imzalanan Astana Anlaşması'na rağmen, çatışmasızlık bölgesi İdlib’de Esed rejiminin saldırılarını sürdürmesi nedeniyle bir milyona yakın sivil karda-kışta yine yollara düşerken, dünyanın sessizliği ise dikkat çekiyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-17 12:12:11

Dünya, ‘vicdan sınavı'ndan geçiyor

EKZJaRnXYAEw6fv

Türkiye, Rusya ve İran arasında imzalanan Astana Anlaşması'na rağmen, çatışmasızlık bölgesi İdlib'de Esed rejiminin saldırılarını sürdürmesi nedeniyle bir milyona yakın sivil karda-kışta yine yollara düşerken, dünyanın sessizliği ise dikkat çekiyor.

Rusya ve İran destekli Esed rejim ordusunun bombardımanından sığındıkları İdlib şehrinden Türkiye sınırına doğru kaçmaya çalışan sivillerin ve çamur tarlasına dönen çadırlarda yaşadıkları dram yürek acıtıyor.

Dünyanın, ‘vicdan sınavı'ndan geçtiği bir dönemde, Suriye'de savaştan kaçan savunmasız sivillere sınırlarını açan ve Suriye içinde de korumaya çalışan tek ülke Türkiye oldu.

Türkiye'nin ülke içinde ve Suriye'de kurduğu çok sayıda çadır kamplar, siviller için yaşam alanı oluştururken, dünya ise sadece seyretmekle kalıyor.

Esed rejimi saldırılarından en çok etkilenenler ise çocuklar ve kadınlar… Bazılarının ayaklarında ayakkabısı, üstlerinde kazak olmadan kar ve yağmurun oluşturduğu çamur kamplar içinde yaşamını sürdüren Suriyeli çocuklar, savaşın korkunç ve ürkütücü boyutuna rağmen çocukluğunu yaşamaya çalışıyor.

Suriye'den yürek burkan fotoğraflar:

ELbKnWTWkAoA2uc

EKZJavmXkAADnfy

Dabkk9-X4AEOTeY

ENwZaSMX0AINXbZ

Du-Zof0WkAA68kM

DvdTzbjXgAE3bO4

EEdDVSrXoAEy-7x

EJzgyw0XsAAlFHD

ELB8qCeWwAA2Fnn

EKku_tQWsAIbgos

EPUbYZDX0AAGRjW

EOq-IVGXsAA3JEV

EQPhaeLXkAUUbbx

DvdTzbfXQAAWIoB

DvdTzbyWoAAJhxh

ENqvAqCXkAAoPCI

EJzgz4bW4AAZgUX

ENwZb_6WwAAfII2

ENqvBF4WwAAbfgN

EQPhbQEWAAE0J-d

EQPhboHX0AAdy09

EQlBcIRXkAEhrQi

EQlBa1vXYAAzeXo

EM9dfF_XsAIyYGN

ENwZbDqWkAYHmxf

EOq-HUiWkAAsUPO

D_NfRhyX4AEU3d0

Haber Ara