Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Dünya üçüncüsü Sualtı Hokeyi Milli Takımı yurda döndü

Kanada'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olan ay-yıldızlı ekip, İstanbul'a geldi- Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen:'Havuzda varız. Bir dünya markasıyız. Bunun için çok mutluyuz'- 'Bu spor Türkiye'de çok sevilmeye başlandı. Havuzlarda hak ettiğimiz süreyi almak istiyoruz'- A Milli Takım Antrenörü Kadir Kırlıoğlu:'Bu, bizim için yine de büyük bir başarı. Ancak

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-30 16:50:24

Dünya üçüncüsü Sualtı Hokeyi Milli Takımı yurda döndü
Kanada'da düzenlenen 20. Dünya Sualtı Hokeyi Şampiyonası'nda üçüncü olan Türkiye Erkek Milli Takımı, yurda döndü.

Ay-yıldızlı kafile, Kanada'nın Montreal kentinden tarifeli uçak ile İstanbul'da Atatürk Havalimanı'na geldi.

Havalimanında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, sualtı sporlarında önemli başarılar elde ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Havuzda varız. Bir dünya markasıyız. Bunun için çok mutluyuz. Çok önemli bir turnuvaydı. Geçen yılın Avrupa şampiyonu olarak gittik. Özellikle okyanus ülkeleri, bu sporun ana vatanı. Geçen yılın dünya şampiyonu, bu yıl yedinci oldu. Kürsüde kalmak bizim için çok önemliydi. Bunu başardık. Yaptığımız 10 maçın 8'ini kazandık. Yenildiğimiz Yeni Zelanda şampiyon oldu, grupta yenildiğimiz İngiltere'yi üçüncülük maçında mağlup ettik. Grupta da İngiltere'ye hakem oyunu ile yenilmiştik. Emeği geçen sporcularımız, antrenörlerimiz, kulüplerimiz, sporcu aileleri, devletimiz ve devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum."

Başarılarını planlı, programlı ve bilinçli çalışmaya bağlayan Özen, "Bilimsel teori ile pratiği birleştirdik. Çalışmalarımızda birtakım bilimsel yöntemleri de kullanıyoruz. Milli takımı çok tarafsız bir şekilde seçiyoruz. Hiçbir sporcu 'Benim hakkımdı ama seçilmedim.' diyemez. Buradaki sporcularımız hak ettikleri için buradalar. Bunun sürekliliği önemli. Altyapılarda dünya şampiyonluğumuz var. Bu spor Türkiye'de çok sevilmeye başlandı. Havuzlarda hak ettiğimiz süreyi almak istiyoruz." diye konuştu.


- Antrenör Kırlıoğlu: "Buruk bir başarı"


A Milli Takım Antrenörü Kadir Kırlıoğlu, önemli bir başarı elde ettiklerini ancak şampiyon olamadıkları için buruk olduklarını söyledi.

Kırlıoğlu, şampiyonada hakemlerin sonuçları etkilediğini ifade ederek, "Öncekilere göre daha zor bir turnuva geçirdik. Gruplarda zorlu maçlar yaptık. Hakem faktörü devreye girdi. Yeni Zelanda ve Fransa lobisiyle mücadele ettik. Dünya ikincisi olan Fransa'yı 3-0 yenmiştik. Bu, bizim için yine de büyük bir başarı. Ancak buruk bir başarı. Kanada'ya şampiyonluk için gitmiştik. Bunu yapabilecek gücümüz vardı. Gençlerimizle daha ileri gidebileceğimize inanıyoruz. Bir sonraki dünya şampiyonasında kupayı kaldıracağımıza inanıyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Takım kaptanlarından Fatih Çakar, iki yıllık programlı bir çalışma yaptıklarını vurgulayarak, "Dünya üçüncüsü olduk. Şampiyon tamamlamak isterdik ama bu da güzel bir sonuç. 2020'de umarım görevimizi tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaptanlardan Ziya Volkan Aksu ise takım sporlarında başarıyı sürdürmenin zorluğuna değinerek, "Uzun bir süreç gerektiriyor. Hem Avrupa şampiyonluğu hem de dünya ikinciliği ve üçüncülüğümüz var. Bu yıl da kürsüdeyiz. Kolay olmuyor. İyi bir çalışma gerektiriyor. Bu takımın dünya şampiyonluğunu alacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Haber Ara