Dolar

32,5066

Euro

34,9897

Altın

2.436,01

Bist

9.716,77

Dünya tarihi bu kentlerle şekillendi

Dünya tarihinde de belli kentler var ve bunlar hiçbir dönem bu tarihi algılarından kopmayarak bugüne de ışık tutan eserlere ev sahipliği yapmaya devam etmektedirler

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-19 10:05:51

Dünya tarihi bu kentlerle şekillendi

Bazı ülke ve şehirler vardır ki dünya tarihine yön veren olayların şekillenmesinde önemli rol oynamışlardır. Bazı tarihi şahsiyetler vardır ki yaşamlarıyla bulundukları bölgelere tarihi bir misyonun yüklenmesine vesile olmuşlardır.
Dünya tarihinde de belli kentler var ve bunlar hiçbir dönem bu tarihi algılarından kopmayarak bugüne de ışık tutan eserlere ev sahipliği yapmaya devam etmektedirler.
İşte tarihi yapıları ve tarihi dönemeçlere geçilirken o anlara şahitlik eden tarihi olaylarıyla en önemli bölgeler:

Atina, Yunanistan
Avrupa'nın tarih başkenti olarak kabul edilen ve medeniyetin ilk tohumlarının atıldığı Atina, ilk yerleşimlerin Neolitik Çağ'da yapıldığı uzun bir geçmişe sahip. Eski Yunan ve Helen medeniyetlerinin derin izlerini taşıyan şehir Akropolis, Sintagma Meydanı, Olimpos Zeus Tapınağı gibi sayısız tarihi eser ile ziyaretçilerine bambaşka bir atmosfer yaşatıyor.

Kahire, Mısır
Kökleri 7000 yıllık bir medeniyete dayanan Mısır, Antik Çağ'ın en büyük uygarlıklarından birisidir. Mısır'ın başkenti olan Kahire, dünyanın yedi harikasından Keops Piramitleri'ne ev sahipliği yapmakta.

 Kyoto, Japonya

Muhteşem tapınaklarıyla binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapan Kyoto, yaklaşık 1000 yıl boyunca Japonya'nın imparatorluk başkentliğini yaptı. Parkları, bahçeleri, geyikleri, geyşaları ve tapınaklarıyla dikkat çeken Kyoto, Japon kültürünün en yoğun yaşandığı yer olarak biliniyor.

St. Petersburg, Rusya
Avrupa'nın 4. büyük şehri olan St. Petersburg, 200 yıl boyunca Çarlık Rusya'nın başkentliğini yapmıştır. Rusya'nın Avrupa'ya açılan kapısı olarak adlandırılan şehrin her noktasında tarihi yapılar görmek mümkündür. 36 tarihi yapısı ve yaklaşık 4000 adet heykeliyle UNESCO Dünya Mirası listesine giren St. Petersburg, tarihinin en önemli isimlerinden olan Dostoyevski ve Puşkin'in yaşadığı şehir olarak bilinmektedir.

Paris, Fransa
Paris, bilim, kültür ve sanat alanlarında dünyanın önde gelen merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Yaklaşık 2000 yıllık bir tarihe sahip olan Paris'te yer alan İle de Cite, Avenues des Champs-Elysees, Notre Dame, Palais-Royal, Montmartre, Eiffel Kulesi gibi mimari özellikleriyle ünlü yapıları tarihe dair birçok hikaye barındırıyor.

İstanbul, Türkiye
 İstanbul, geçmişten günümüze Doğu Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Tarihi surları, camileri, sarayları, müzeleriyle Avrupa ve Asya'nın buluşma noktası bu kent, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı gibi yapılarıyla seyahatseverlerin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Her köşesinde tarihi olaylardan kesitler sunmayı başaran İstanbul; şiire, filme, edebiyata da ilham kaynağı olmuş bir şehir.

Roma, İtalya
 Roma, tarihin şekillendiği en önemli şehirler arasında yer alıyor. Şehrin merkezi ve çevresine yayılan ve ilk kurulduğu günkü haliyle koruma altına alınan sayısız tarihi esere sahip olan Roma, bir tarih belgeselinde dolaşıyormuş hissiyatı yaratıyor. Çeşmeleri, sokakları, kiliseleri, hemen her sokakta bulunan ve tarih kokan yapıları, ile baş döndüren bir şehir. Bu şehri keşfe çıkanların tarihe tanıklık edebilecekleri birkaç yapı arasında ise Kolezyum, Roma Forumu, İspanyol Merdivenleri, Vatikan ve Trevi Çeşmesi sayılabilir.

Haber Ara