Dolar

32,4766

Euro

34,9344

Altın

2.435,17

Bist

9.716,77

Dünya Siirt'teki saldırıyı böyle gördü

Siirt'te PKK saldırısı sonucu 8 askerin hayatını kaybetmesi dünya basını tarafından son dakika olarak görüldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-19 16:55:33

Dünya Siirt'teki saldırıyı böyle gördü

AP: Kürt isyancılar Türkiye'nin güneydoğusunda bomba patlattı, en az sekiz asker öldü. PKK ve Türk güvenlik güçleri arasında bir süredir şiddet olayları sürüyordu.

AFP: Türkiye'deki yerel haber kaynaklarına göre PKK'nın Siirt şehrinde düzenlediği saldırıda en az sekiz asker öldü. Hükümet geçen ay PKK'lılara karşı büyük bir 'terörle mücadele' atağı başlatmıştı. Siirt'teki olay PKK'nın o günden beri düzenlediği saldırılar içerisinde bir anda en çok can kaybının yaşandığı saldırı oldu.

Reuters: Güneydoğu şehri Siirt'te, sekiz asker, Kürt militanların araçlarına düzenlediği bombalı saldırıda öldü. PKK tarafından yapıldığı düşünülen saldırı, geçen ay biten iki buçuk yıllık ateşkesin ardından, çoğunlukla Kürtlerin yaşadığı güneydoğuda şiddet olaylarının arttığı bir dönemde yaşandı.

BBC: Sekiz Türk askeri, güneydoğu şehri Siirt'te düzenlenen bombalı saldırı sonucu öldürüldü.

USA Today: Güneydoğu bölgesinde bombalı saldırı sonucu 8 asker yaşamını yitirdi. Ayrıca İstanbul'un merkezinde de askerlere saldırı gerçekleşti, iki asker yaralandı. Siirt'te yaşanan saldırıyı PKK terör örgütünün yaptığı bildiriliyor. İstanbul'da gerçekleşen saldırıyı ise henüz üstlenen olmadı.

Haber Ara