Dolar

32,5395

Euro

34,8920

Altın

2.432,87

Bist

9.645,02

Dünya’nın gözü bu zirvede: Trump ve Kim Vietnam’da görüştü

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim ikinci kez Vietnam’da bir araya geldi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-27 14:48:47

Dünya’nın gözü bu zirvede: Trump ve Kim Vietnam’da görüştü

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un arasında Vietnam'da yapılacak görüşme; önce yenilen akşam yemeğinin ardından start aldı.

KUZEY KORE'NİN NÜKLEER SİLAHSIZLANMA SÜRECİ KONUŞULACAK

Bu buluşma, Hanoi'de Sofitel Legend Metropole Hotel'de gerçekleşti. Bu görüşme; ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim'i ikinci kez bir araya getirdi. İki lider, Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlanma sürecini konuşacak.

"KİM'LE OLMAK BİR ŞEREF"

Görüşme, iki liderin 10 saniyelik tokalaşmasıyla başladı. İlk basın açıklaması ise ABD Başkanı Trump'tan geldi. Trump, "Kim'le birlikte olmak bir şeref." deyip ilişkileri övdü.

"KUZEY KORE'NİN EKONOMİK POTANSİYELİ VAR"

Ayrıca Trump, Kuzey Kore'nin ekonomik gelişmeler için büyük potansiyeli olduğunu yineleyerek,  "İlk zirvemiz çok başarılıydı. Bunun da ilki gibi ya da daha başarılı olacağını düşünüyorum. Çok ilerledik ve en büyük ilerleme ilişki kurmamız oldu. Ülkenizin büyük bir ekonomik potansiyeli var, inanılmaz, sınırsız bir potansiyel... Bu potansiyelin kullanıldığını izlemeyi, buna yardımcı olmayı dört gözle bekliyorum, size yardım edeceğiz." dedi.

"ZİRVEDEN MUTLAKA BİR SONUÇ ÇIKACAK"

Kuzey Kore lideri Kim ise, "Aradan geçen 261 günde, zorlu çabalar verilmesi gerekti. Ama bugün burada bulunuyoruz, olumlu sonuçlar verecek başarılara imza atacağımızı umuyorum, bu da bu kez başarılı olacağımıza olan inancımı artırıyor." dedi.

Haber Ara