Dolar

32,5209

Euro

34,7540

Altın

2.495,92

Bist

9.524,59

Dünya Müslümanları sağlıkta birleşti

Dünyanın çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren Müslüman sivil toplum kuruluşları ilk defa İstanbul’da bir araya geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-07 11:18:48

Dünya Müslümanları sağlıkta birleşti

Kongrede “Sığınmacılar ve Sağlık Sorunları, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Sistemleri, Müslüman Topluluklarda Sağlık Eğitimi ve Öğrenci Değişim Programları” gibi başlıklar tartışıldı.

65 ülkeden 550 katılımcının yer aldığı kongrenin sonuç bildirgesinde, başta Suriye olmak üzere savaş bölgelerindeki Müslümanlara yardımların koordinasyonu konusunda ortak hareket edilmesine dikkat çekildi.

Kongrenin sonunda ilan edilen Dünya İslam Sağlık Birliği'nin ilk genel sekreterliğine de Sağlık-Der Başkanı Kasım Sezen seçildi.

Sezen yaptığı konuşmada, “İnşallah bu bir başlangıç ve cihattır. Necmettin Erbakan'ın söylediği gibi, ‘İslam Birleşmiş Milletleri, İslam Ordusu' bunların hepsi gerçekleşir inşallah, burada Dünya İslam Sağlık Birliği'ni de kurduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bütün gücüyle feryat ediyor, Birleşmiş Milletler'e karşı. İnşallah bu kongremiz ümmetin dirilişine vesile olurdiye konuştu. 

Kongre'de konuşan AID Genel Başkanı Dr. Mevlit Yurtseven,Adanmış donanımlı özellikle dil bilen sahaya inen uzun soluklu koşturacak insan kaynaklarına ihtiyaç var diye konuştu.

Haber Ara