Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Dünya Mülteciler Günü

Dünya Mülteciler Günü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 17:30:31

Dünya Mülteciler Günü
Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Toplum Hizmetleri Birimi Sorumlusu Zynep İclal İncioğlu, mayıs ayı sonu itibarıyla Suriye'den Türkiye'ye gelen kayıtlı mülteci sayısının 1 milyon 761 bin 486'ya ulaştığını belirtti.

İncioğlu, Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Narlıca Hayata Destek Evi'nin Kardeş Masallar Atölyesince Suriyeli ve Türk çocukların çizdiği resim sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, Suriye'den Türkiye'ye gelen mülteci sayısının, ülkede yaşanan krizin büyüklüğüne ilişkin bir fikir verdiğini belirtti.

Yaklaşık bir yıldır BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin destekleriyle Narlıca'daki Hayata Destek Evi'nin farklı yaş gruplarından Suriyeli ve Türkiye'den bireyleri psikososyal destek çalışmaları ve çeşitli atölyelerle bir araya getirdiğini ifade eden İncioğlu, şöyle devam etti:

'Narlıca Hayata Destek Evi Suriyeli mültecilere yönelik olarak savaşın etkilerinin onarılması, psikolojik iyileşme, aidiyet geliştirme, sosyal uyum, kendi kendine yeterlilik gibi alanlarda destek sunarken, diğer yandan toplulukların birbirleriyle kaynaşması ve barışçıl bir ortak yaşam algısının yerleşmesi konusunda önemli katkı sağlıyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin açıkladığı resmi verilere göre, mayıs ayı sonu itibarıyla Türkiye'ye Suriye'den gelen kayıtlı mülteci sayısı 1 milyon 761 bin 486'ya ulaşmıştır. Şüphesiz ki sayılar yaşanan krizin büyüklüğüne ilişkin bir fikir verebilir.'

BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin topluluk katılımını, topluluğun güçlendirilmesini ve mülteciler ile yerel halk arasındaki barışçıl ortak yaşamı hedefleyen etkinlikleri desteklemekten her zaman mutluluk duyduğunun altını çizen İncioğlu, 'Mültecilerin her gün her an karşı karşıya kaldıkları zorluklara rağmen onların direnç, azim ve genç nesillerin zihinlerinde umudu yeşertme becerilerini sürekli bir hayranlıkla izliyoruz' dedi.

Hayata Destek Derneği Hatay Saha Koordinatörü Cem Hatunoğlu da mülteciler için özel bir gün ayrılmasının amacının zulüm, savaş ve çatışmalar nedeniyle evlerini, yurtlarını, sevdiklerini, hatıralarını ve mutluluklarını terk etmek zorunda kalmış milyonlarca mülteci ve yerinden edilmiş insanın sorunlarına dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Fotoğraf Sanatçısı Servet Dilber'in çektiği fotoğraflar ile Türk ve Suriyeli çocukların çizdiği resim 'Kardeş Masallar' sergisi gezildi.

Serginin Hatay Büyükşehir Belediyesi HATMEK Konferans Salonu'nda bir hafta açık kalacağı belirtildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara