Dolar

32,3409

Euro

35,1130

Altın

2.238,59

Bist

8.771,78

Dünya medyasında Suriye anlaşmasının yansımaları

ABD ile Türkiye arasında Suriye'de sağlanan anlaşma, Amerikan basınında yankı uyandırdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-18 10:25:56

Dünya medyasında Suriye anlaşmasının yansımaları

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile dün sağladığımız mutabakat ile terör örgütü YPG'nin 30 kilometre güneye çekileceği ve Türkiye'ye uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılacağı açıklanmıştı.

Türkiye ile ABD arasında sağlanan Suriye anlaşması, dünya basınında geniş yer buldu.

Washington Post ve New York Times gazeteleri, Türkiye'nin istediğini aldığını söyledi; "Erdoğan'ın Trump'a karşı zaferi" diye manşet attı.

WASHINGTON POST: ERDOĞAN'IN İSTEDİĞİ OLDU

Washington Post gazetesi, "Türkiye, Suriye'nin içine doğru yürüyüşünü askıya alacak ateşkesi kabul etti ve Erdoğan'ın istediği oldu" ifadesini kullanıldı. Haberde, mutabakatın şartlarına yer verildi ve söz konusu şartların Türkiye'nin istediğini aldığı anlamına geldiği belirtildi.

NEW YORK TIMES: ERDOĞAN'IN TRUMP'A KARŞI ZAFERİ

ABD'nin New York Times gazetesi, dün ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşma sonucu Barış Pınarı Harekâtı'nın 5 gün boyunca durması ve bu süre içinde YPG'nin güvenli bölgeden çekilecek olması kararını "Türkiye için zafer, Erdoğan'ın Trump'a karşı zaferi" olarak nitelendirdi.

GUARDIAN VE FRANCE 24 VE LOS ANGELES TIMES: TÜRKİYE İSTEDİĞİNİ ALDI

Guardian ve France 24, mutabakatın Türkiye'nin lehine olduğu görüşünde Türkiye'nin istediğini aldığı değerlendirmesini yapan bir diğer gazete de Los Angeles Times oldu. Gazete, Amerika Birleşik Devletleri'nin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyini kontrol etmesini öngören anlaşmayı kabul ettiğini yazdı. Bölgenin kağıt üzerinde Suriye toprağı sayıldığı, ancak orada fiili olarak Türk ordusunun yer alacağına dikkat çekildi. İngiltere'de yayınlanan Guardian gazetesi ile France 24 kanalı da mutabakata, Ankara'nın istediklerini aldığı değerlendirmesiyle yer verdi.

BLOOMBERG: TRUMP'IN ERDOĞAN'I TESLİMİ TAMAMLANDI

Bloomberg, "Trump'ın Erdoğan'ı teslimi tamamlandı" diye manşet attı. Haberi, "ABD ile Türkiye arasındaki ateşkes muhtemelen beklemeyecek ve kesinlikle Suriye'yi daha istikrarlı hale getirmeyecek." diye verdi.

ALMAN DER SPIEGEL: AMERİKA, ERDOĞAN'A İSTEDİĞİNİ VERİYOR

Alman Der Spiegel gazetesi, "Amerika, Erdoğan'a istediğini veriyor" diye manşet attı. Haberi, "ABD ve Türk yetkililer Suriye'nin kuzeyindeki bir 'ateşkes' için müzakere ettiler" diye verdi.

YUNAN KATHİMERİNİ GAZETESİ : ANKARA İSTEDİĞİNİ ALDI

Yunan Kathimerini gazetesi, "Ankara istediğini aldı" diye manşet attı. Gün boyunca Türkiye'nin ABD ile müzakere sürecini izleyen Yunan yayın organları, müzakerelerin sonunda "Türkiye'nin istediği sonuçları elde ettiği görüşünde birleştiler" dedi. Haberi, "Anlaşmaya göre, Türkiye 120 saatlik bir süre için operasyona ara verecek ve bu zaman diliminde Kürt Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri (YPG), yaklaşık 32 kilometre derinliğinde oluşturulacak olan güvenli bölgenin gerisine çekilecek." diye verdi.

Haber Ara