Dolar

32,5314

Euro

34,8739

Altın

2.432,39

Bist

9.645,02

Dünya Kupası elemelerinde ilk sınav

2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu ilk maçında Türkiye A Milli Futbol Takımı, bu akşam Hırvatistan ile karşılaşacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-05 10:01:10

Dünya Kupası elemelerinde ilk sınav

Zagreb'deki Maksimir Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak mücadele, Hırvatistan'ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak. Karşılaşma TV8'den naklen yayınlanacak.

MAÇI POLONYALI HAKEM YÖNETECEK

Zagreb'teki zorlu karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak yönetecek. Szymon Marciniak'ın yardımcılıklarını Pawel Sokolnicki ile Tomasz Listkiewicz yaparken karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Pawel Raczkowski yapacak.

HIRVATİSTAN'A KARŞI 8. MAÇIMIZ

Milliler, Hırvatistan ile 8. kez kozlarını paylaşacak. Türkiye 5'i resmi, 2'si özel olmak üzere 7 maçta 3 mağlubiyet, 4 de beraberlik yaşadı ve rakibi karşısında penaltılar hariç galibiyet elde edemedi. Milli takım bu müsabakalarda rakip ağlara 4 gol bırakırken, kendi kalesinde ise 9 gol gördü.

"MAĞLUBİYETTEN KORKMAYACAĞIZ"

A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim maç öncesi yaptığı açıklamada, "Hırvatistan takımının kalitesini anlatamaya gerek yok. Gönül isterdi ki bu turnuvaya hafif bir takım ile başlamak ama böyle oldu. Şu an için bizi zorlayacak 2 handikapımız var. Birincisi sezon başını iyi geçirmemiş oyuncularımız var. İkincisi ise takımlarında istenilen süreyi alamayan oyuncularımız var. Ama tüm bu durumlara rağmen yarın iyi bir başlangıç yapacağımızı düşünüyorum. Hayatım boyunca benim oyuncularıma tek söylediğim şey, korkmadan her yerde oynamaktır. Mağlubiyetten korkmayacağız. Bunun için sebeplerimiz de var. Geçen seferki, turnuvada 5'inci maçtan sonra başladık. Bu yüzden oyuncularımın mağlup olmasından korkmasını istemiyorum" dedi.

"TÜRKİYE KALİTELİ BİR TAKIM"

Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Ante Cacic ise yaptığı açıklamada, “Yeni oyuncular, çok tecrübeli olmayan oyuncular olacak sahada. Fakat Türkiye genel olarak kaliteli bir takım. Hep iyi oyun oynadı. Yarınki maçta da çok iyi olacaklar buna eminim. Geçmişte kalmamamız gerekiyor. Yarınki maçın rahat geçeceğini düşünmüyorum. Hırvatistan kaliteli bir takım. Dolayısıyla herhalde kaliteli bir maç olacaktır” diye konuştu.

ENES ÜNAL KADRODAN ÇIKARILDI

A Milli Takım, Hırvatistan ile oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Eleme maçının hazırlıklarını Maksimir Stadyumu'nda dün yaptığı çalışma ile tamamladı. Antrenmanın sonlarına doğru kasığından yaşamış olduğu eski sakatlığı nükseden Enes Ünal çalışmaya devam edemedi. Yapılan ilk tetkik sonrası Ünal'ın sakatlığının Hırvatistan maçında oynamaya engel olacak ciddiyette olduğu açıklandı. Ardından Enes Ünal sağlık ekibinin önerisi doğrultusunda aday kadrodan çıkarıldı.

MUHTEMEL 11'LER:

Hırvatistan: Kalinic, Vrsalijko, Vida, Corluka, Strinic, Badelj, Modric, Brozovic, Rakitic, Perisic, Mandzukic

Türkiye: Volkan, Şener, Serdar, Çağlar, İsmail, Mehmet Topal, Emre Mor, Ozan, Tolga, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun

GRUBUN DİĞER MAÇLARI

Grubumuzda oynanacak günün diğer maçlarında Finlandiya ile Kosova, Ukrayna ile İzlanda karşılaşacak.

Haber Ara