Dolar

32,5309

Euro

34,9615

Altın

2.439,32

Bist

9.716,77

Dünya kasıp kavruluyor! Kan donduran görüntüler

Dünyadaki her 10 vakadan birinin görüldüğü şehir, cenazelerin sokaktan toplamaya yetişilemediği kentte mezarlık sırası, herkesin ağladığı yürek burkan tören ve bir Covid-19 kurbanının son yolculuğu. Corona virüs yeryüzünün her noktasını sardı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-13 20:37:48

Dünya kasıp kavruluyor! Kan donduran görüntüler

Corona virüs bu sabah itibariyle 1 milyon 850 binden fazla insana bulaştı, 114 bini aşkın insanın ölümüne yol açtı. Vakaların 560 bininin tespit edildiği ABD, 22 bin can kaybıyla da ilk sırada yer alıyor. Bir başka ülkede ise, corona virüs kurbanı gönüllüler tarafından toprağa verildi.

Corona virüs bu sabah itibariyle 1 milyon 850 binden fazla insana bulaştı, 114 bini aşkın insanın ölümüne yol açtı. Vakaların 560 bininin tespit edildiği ABD, 22 bin can kaybıyla da ilk sırada yer alıyor. Bir başka ülkede ise, hastane önünde birbirine sarılarak ağlayan doktorlar yürekleri dağladı.

Corona virüsün ilk ulaştığı ülkelerden biri olan Japonya'da, başkent Tokyo'daki bir dükkanda müşterilerin birbirlerinden uzakta duracağı mesafeleri gösteren işaretler. Vakaların 7 bin 370'e ulaştığı Japonya'da, aralarında Tokyo'nun da bulunduğu yedi eyalette olağanüstü hal ilan edildi.

Japonya'nın başkenti Tokyo yakınlarında yer alan Narita Havalimanı'ndaki inanılmaz görüntüler ise, sosyal medyadan paylaşıldı.

Narita Havalimanı'na inen yolcular, test sonuçları belli oluncaya kadar bagaj alım bölümüne kurulan karton yataklarda karantinaya alınıyor.

Japonya'da halihazırda başkent Tokyo, liman kenti Osaka ve diğer beş farklı bölgede Olağaüstü Hal kuralları geçerli. Nüfusun yüzde 44'ünün yaşadığı yerlerdeki uygulama, 7 Mayıs tarihine ilk haftasına kadar sürecek.

Dünya üzerinde corona virüsün merkez üssü olan New York'ta sağlık çalışanı Haşim kızını kapalı kapının ardından selamlıyor. 189 bin testin pozitif sonuç verdiği New York'ta 9 bin 385 ölüm kayıtlara geçti. Bu rakam, dünyada yalnızca dört ülkedeki can kayıplarından az.

Güney Amerika ülkesi Ekvador'un en büyük kenti Guayaquil'de sokaklara saçılan cenazeler bir bir mezarlığa taşınıyor. Şimdiye kadar yüzlerce ceset ekipler tarafından toplandı, bazıları ise yakınları tarafından mezarlığa götürülüyor. Corona virüs salgınındaki en korkunç görüntülerden bazılarının geldiği Guayaquil'de kent sakinlerine karton tabutlar dağıtılmıştı. Son verilere göre Ekvador'da 7 bin 466 insan corona virüse yakalandı, 333 hasta öldü. Ancak kayıt altına alınmayan yüzlerce can kaybının olduğu bildiriliyor.

Yaklaşık 1,4 milyar insanın yaşadığı Hindistan'da 24 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, geçen hafta Nisan ayı sonuna kadar uzatılmıştı. Chennai kentindeki bir doktor, koruyucu kabinin ardından corona virüs testi için bir erkekten örnek alıyor.

Başkent Yeni Delhi'de bir corona virüs kurbanı, Müslüman gönüllüler tarafından toprağa veriliyor. Hindistan, bazı imalat merkezlerinin 15 Nisan'da yeniden üretime geçmesini planlıyor.

Kolombiya'da hastaları tedavi ederken corona virüse yakalanan Dr. William Guterrez hayatını kaybetti. Başkent Bogota'daki bir mezarlığa defnedilen doktorun tabutu bayrağa sarılı halde taşınıyor. Kolombiya'da 2 bin 776 vaka var, 109 hasta kurtarılamadı.

Corona virüsün ilk kez görüldüğü Wuhan'daki yasakların kalkmasıyla Çin'de altı haftanın en yüksek vakası ortaya çıktı. 108 testin pozitif sonuç verdiği ülkede, altı hafta sonra ilk kez tespit edilen yeni vakalarda büyük artış oldu. Başkent Pekin'de bir kadın istasyonun yakınındaki bankta oturuyor.

Corona virüs salgınını durduran Güney Kore'de son 24 saatte 25 vaka belirlendi, üç ölüm kayıtlara geçti. Seul yönetimi, yarın ABD'ye 600 bin test kiti gönderiyor. Bu hafta sonu ise ülkede genel seçimler var. Corona virüse yakalananlar oylarını e-posta ile kullanacak. Ana muhalefet partisinin Seul'deki kampanyasına katılanlar bir arada.

İspanya'da son 24 saatte 517 can kaybı kayıtlara geçti, ölü sayısı 17 bin 489 oldu. Ülkede Pazar günü ölü sayısı yeniden yükselmiş ve 619 olarak açıklanmıştı. Cumartesi günü ise son 19 günün en düşük rakamı olan 510 görülmüştü. Avrupa ülkesinde bir günde 3 bin 477 insan daha corona virüse yakalandı, ülkedeki toplam vaka 169 bin 496. Leganes kentinden gelen görüntüler ise, ülkeyi gözyaşlarına boğdu.

Hastaları tedavi ederken corona virüse yakalanan hemşire Esteban'ın ölmesiyle, Leganes'teki Severo Ochoa Hastanesi yasa büründü. Hastane dışındaki anma programında doktorlar ve hemşireler birbirlerine sarılarak ağladı. Hemşirenin oğlu ve karısı da gözyaşlarına boğuldu.

İspanya'nın güneyindeki ünlü turistik kasaba Ronda, geçmişte ünlüleri misafir etmesiyle tanınıyordu. Bugünlerde ise itfaiyeciler tarafından sokakları dezenfekte ediliyor.

İspanya'nın en eski boğa güreşi arenalarından birine de ev sahipliği yapan rüya kasabada, polis ekipleri devriye geziyor.

Sosyal mesafe kurallarının tamamıyla hiçe sayıldığı bir başka yer, Güney Afrika. Johannesburg şehir merkezindeki evsizler bağışlanan yemekleri alabilmek için sıraya sokulmuş, hepsi dip dibe. Karantina tedbirleri uygulayan Güney Afrika'da 2 bin 173 insana corona virüs bulaştı, 25 hasta öldü.

Senegal'de karantina başlamadan önce balığa çıkan 49 yaşındaki Dethe Lo, evine götürmek üzere yakaladığı balığı gösteriyor. Afrika ülkesinde şimdiye kadar 280 Covid-19 teşhisi konuldu.

Dünyanın en yüksek zirvesi Everest'e ev sahipliği yapan Nepal'de karantina sürerken küçük bir grup Biska Jatra festivali için Bhaktapur kentinde bir araya gelmiş. Söz konusu festivalde, Nepal Yeni Yılı kutlanıyor ve geçmiş yıllarda binlerce insan bir araya geliyordu. Nepal'de şimdiye kadar 13 tanı konuldu.

Dünya çapında Hristiyanlar Paskalya Bayramı'nı salgın önlemleri altında kutluyor. Bu yıl corona virüs salgını nedeniyle büyük törenler yerine aile arasında kutlamalar gerçekleşti. Macaristan Veresegyhaz'da geleneksel kıyafetler giymiş 66 yaşındaki Iren Lengyel, 26 yaşındaki torunu Anna Jovanovic'le evinde kutlama yapanlar arasında.

ABD Las Vegas'ta papaz Paul Marc Goulet'in Uluslararası Kilise'deki Paskalya ayinine çok sayıda insan araçlarının içinden iştirak etti.

ABD Florida'da ise Victoria Cornell kilisedeki ayine dışarıdan kollarını sallayarak katılıyor. ABD'de birçok kilise Paskalya Bayramı sırasında bomboştu.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te kutlanan Palmiye Pazarı'nda koruyucu kıyafetler giymiş bir gönüllü kediyle oynuyor. 6 bin 300 testin pozitif çıktığı Balkan ülkesinde 318 ölüm gerçekleşti.

Akdeniz'deki ada ülkesi Malta'da güneşli hava yazı getirdi, bir kadın ve erkek Ghajn Tuffieha Koyu'nda corona virüs salgınına rağmen denize giriyor. 493 bin insanın yaşadığı Malta'da 378 kişi corona virüs kapmış durumda.

Boğaziçi Üniversitesi mezunu ünlü küratör Övül Durmuşoğlu, Almanya'nın başkenti Berlin'de karantina önlemleri sürerken bir sanat enstalasyonunda eğleniyor. Almanya'da Covid-19 hastalığına yakalandıktan sonra iyileşenlerin sayısı, aktif hastaların sayısını ilk defa geçti.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bir Budist rahip plastik koruyucuyla çevrilmiş bölümde dua ederken, takipçileri ön tarafta ona eşlik ediyor. 2 bin 579 bin insanın corona virüs kaptığı ülkede 40 ölüm gerçekleşti.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta sosyal mesafe kurallarını ihlal eden bir görüntü. Beyaz kasklı bir motosikletli başkent sakinlerine ücretsiz maske dağıtıyor, etarfını saran kalabalığın salgın umrunda değil.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bir kadın Çin lideri Şi Jinping'e yardımlar için teşekkür edilen billboardın önünden geçiyor. Reklam alanında 'Teşekkürler kardeşim Şi' yazıyor. 80 hastanın yaşamını yitirdiği Sırbistan'da enfekte olmuş 3 bin 630 insan var.

Nijerya'nın başkenti Abuja'da ise yetkililerin corona virüsü önlemek için çabalarına rağmen insanlar kentinde yüzlerce insan spor yapıyor. Nijerya'da şimdiye kadar 323 vaka ortaya çıktı.

Haber Ara