Dolar

32,5990

Euro

34,8077

Altın

2.502,96

Bist

9.435,31

Dünya Kadınlar ve Ümit Erkekler Bocce Şampiyonası

Necla Şahin-Burak Altay çifti, yarı finale yükselerek bronz madalya kazanmayı garantiledi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-24 15:49:28

Dünya Kadınlar ve Ümit Erkekler Bocce Şampiyonası
Dünya Kadınlar ve Ümit Erkekler Bocce Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Necla Şahin ile Burak Altay, karışık çiftlerde bronz madalya almayı garantiledi.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonundan yapılan açıklamaya göre 28 ülkeden sporcuların yarıştığı organizasyon, Çin'in Jiaxing kentinde başladı.

Karışık çiftlerde mücadele eden Necla Şahin ile Burak Altay, çeyrek finalde 46 sayıya ulaşarak Türkiye rekoru kırdı ve son 4'e kaldı. Bronz madalyayı garantileyen Necla-Burak çifti, yarın finale çıkma mücadelesi verecek.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Mutlu Türkmen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Karışık çiftler yarışması boccenin, 2024 Paris Olimpiyatları adaylığı için hazırladığı ve ilk kez resmi Dünya Şampiyonası yapılan bir disiplin. Bu disiplinde genç sporcularımızın Türkiye rekoru kırarak madalyayı garantilemesi son derece önemli. Tüm temennim bu disiplinin olimpik programa eklenmesi ve sporcularımızın 2024'te ülkemize olimpiyat madalyası kazandırmaları." ifadelerine yer verdi.

Haber Ara