Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

Dünya İsrail'in zorbalığına sessiz kaldı

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı delmek için yola çıkan Zaytouna isimli gemide bulunan İsveçli kadın aktivist Ringqvist, 'İsrail askerlerinin uluslararası sularda gemimize yasa dışı müdahalesi dünyada yasal gibi karşılandı' dedi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-23 19:32:56

Dünya İsrail'in zorbalığına sessiz kaldı

İsrail'in "Zaytouna" (zeytin) gemisine müdahalesi sonrasında alıkoyduğu 13 kadın aktivistten biri olan Emma Ringqvist, ''İsrail askerlerinin uluslararası sularda gemimize yasa dışı müdahale etmesi dünyada yasal gibi karşılandı. Hiçbir ülke bize yardım etmedi'' diye konuştu.

İsrail'in, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na bağlı gemideki kadın aktivistlere müdahalesi sonrası gözaltına alınan İsveçli aktivistlerden Emma Ringqvist, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Dünyanın yaşananlar karşısında gözlerini ve kulaklarını kapattığını belirten Ringqvist, ''Göteborg'da yaşayan bir müzik öğretmeniyim. İsrail'in Gazze ablukasını kırmak için 12 kadın aktivistin bulunduğu Zaytouna gemisine 13. kadın aktivist olarak ben de seve seve katıldım.

Bu seyahati sadece siyasi nedenle yaptık. Zira Gazze'deki ablukaya dünya sessiz, hükümetler sessiz. Böyle bir gezi planlayarak medyada dikkat çekip dünyanın sessizliğini bozmak istedik. Buna rağmen, İsrail askerlerinin uluslararası sularda gemimize yasa dışı müdahale etmesi dünyada yasal gibi karşılandı.

Hiçbir ülke bize yardım etmedi.'' dedi. İsrail'in yasa dışı bir eylemle uluslararası sularda kendilerine müdahale etmesini kişiliklerine hakaret olarak algıladıklarını söyleyen Ringqvist, ''Silahsız 13 kadın sadece barış için küçük bir teknede yol alırken, İsrail donanmasının müdahalesini görünce özgürlüğümüze, kişiliğimize hakaret edilmiş gibi algıladık. Çok sinirlendik, çok kızdık. Ama dünyanın sessiz kalmasından dolayı İsrail'in bu yasa dışı müdahaleleri sanki yasal hale gelmiş. Bu durum bizi oldukça üzdü.'' ifadesini kullandı.

Haber Ara