Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Dünya Helal Zirvesi başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Dünya Helal Zirvesinde, alanında otorite kabul edilen yaklaşık 90 konuşmacı yer alacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 12:05:31

Dünya Helal Zirvesi başlıyor

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve İslam İşbirliği Teşkilatına bağlı İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) ve Discover Events organizasyonu ile 15-17 Aralık 2016 tarihleri arasında İstanbul'da Dünya Helal Zirvesi (World HalalSummit) gerçekleştirilecek. Organizasyona Ekonomi Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, BDDK, DEİK, TYDTA, KOSGEB, TOBB ve sivil toplum kuruluşları da destek veriyor.

HELAL EXPO FUARI DA YAPILACAK

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında yapılacak olan zirve ile eş zamanlı olarak Helal Expo Fuarı da düzenlenecek. Üç gün sürecek zirvede ‘Helal Gıda Endüstrisi', ‘İslami Finans', ‘Helal Turizm', ‘İslami Yaşam', ‘Helal Kozmetik ve Ecza' konularının ele alınacağı 5 konferans yapılacak. Zirvede bu konferanslarla birlikte helal konusunun tüm boyutlarıyla değerlendirileceği 16 farklı alt başlıkta 18 oturum düzenlenecek. Dünya Helal Zirvesi'nde tüm oturumlarda yurt içi ve yurt dışından toplam 90 konuşmacı yer alacak.

Zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak konuşma yapacak. Zirvede Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Sayed Aga, Uluslararası İslam Fıkıh Akademisi Genel Sekreteri Prof. Dr. Abdul Salam Daoud Al-Abbadi, İslâmi Finansal Kuruluşlar Muhasebe ve Denetim Organizasyonu Başkanı Dr. Hamed Hassan Merah, TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, İslami Finansal Hizmetler Kurulu Genel Sekreteri Jaseem Ahmed ve Borsa İstanbul Başkanı Himmed Karadağ da konuşmacı olarak yer alacak.

Haber Ara