Dolar

32,5446

Euro

34,9065

Altın

2.426,46

Bist

9.684,49

'Dünya Esed'e dur demeli'

Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-23 19:59:14

'Dünya Esed'e dur demeli'

Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Jean-Marc Ayrault, Beşşar Esed'in, müttefiki Rusya'nın desteği ile Suriye'de savaşı sürdürdüğünü açıkladı. Jean-Marc Ayrault, "Ancak ne yazık ki Beşşar Esad'ın bugün tamamen bir savaş içerisinde olduğunu görüyoruz. Rusya gibi müttefiklerinin yardımıyla da bu savaşı sürdürüyorlar. Halep bombalanıyor ve bir trajedi yaşanıyor. Dolayısıyla başta Fransa olmak üzere uluslararası toplum bu katliamı durdurmak için elinden geleni yapmalıdır.

Bu katliamı durdurmak için her şeyi yapmamız gerekiyor. Maalesef birkaç günlük aradan sonra bombalar yeniden patlamaya başladı. Buradaki asıl amaç Halep'i düşürmek belki ama bunun çok önemli bir insani bedeli var. Rejim, muhaliflerin elindeki toprakları da geri almak istiyor. Her geçen gün barış uzaklaşıyor ama her zamankinden daha fazla barışa ihtiyacımız var. Silahlar ile değil ancak müzakereler ile barışa ulaşabiliriz. Bombaların altında umutsuz bir şekilde insani yardım bekleyen insanlar varken müzakere yapamayız" dedi.

Haber Ara