Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Dünya dışında su izi bulundu!

Bilim insanları Güneş Sistemi’nde Dünya dışı hayatların mümkün olabileceği birçok gezegen belirledi. Bunlardan birisi olan Europa’nın buz kaplı yüzeyinde oluşan çatlaklardan su sızdığına dair kanıtlar bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-15 14:54:31

Dünya dışında su izi bulundu!

Nature Astronomy Dergisi'nde yayınlanan araştırma, Europa'da herhangi yeni bir inceleme yapmazken, Galileo uzay aracının 20 yılı aşkın süre boyunca gönderdiği verilere odaklandı.

Galileo keşif aracı, 1997 yılında Europa'yı en yakın mesafeden incelemişti. O zamanlar garip olarak yorumlanan bir verinin aslında Galileo'nun gezegendeki bir gayzerin üzerinden geçmesi nedeniyle oluştuğu iddia ediliyor.

Europa'nın yüzeyi buzla kaplı ve bu açıdan bakıldığında hayata elverişli görünmüyor. Ancak gezegenin buz kaplı yüzeyinde sayısız büyük çatlak var ve bilim insanları bunun altında bir okyanus yattığına inanıyor.

NASA, gelişen teknoloji sayesinde söz konusu su sızıntılarını Dünya'ya ya da uzay istasyonlarına getirilmesine gerek kalmadan tek bir araçla çözebiliyor. Gayzerlerde yapılacak kazılarla, Europa'da yaşam başlangıcı olup olmadığı anlaşılabilecek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara