Dolar

32,5869

Euro

34,7879

Altın

2.412,32

Bist

9.645,02

Dünya’da İkinci El Pazarı En Hareketli Otomobiller

Avrupa’da A segmenti, her zaman en çok tercih edilen olmasa da ucuz fiyat etiketleriyle tüketicilerietkilemeye devam ediyorlar.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-07 16:07:40

Dünya’da İkinci El Pazarı En Hareketli Otomobiller

Kullandıkları motor, şanzıman ve şasi teknolojileri daha büyük sınıflarıyla aynı olan araçlar ucuza sorunsuz bir ikinci el araç satın almak isteyenlerin son dönemde gözdesi. Yakıt tüketimleri, ikonik görünüşleri, sağlamlık ve güvenlik açısından da geri kalmıyor olmaları tercih sebebi.

Pandemi sonrası toplu taşımadan uzak durmak isteyenler bu arabalara akın ediyor. Çoğu daha önce araba kullanmamış insanlardan da oluşan grubun en çok tercih ettiği otomobiller A segmenti oluyor.

İşte en pandemi sonrası satışı en çok hızlanmış otomobiller:

Volkswagen UP!

Ses sistemi, iç dizayn ve ikonik görünüşüyle tüketicilerin favorisi. 300W Beats ses sistemiyle gelebilen otomobil 100.000 kilometrede bir örneği satın alındığında 4000 pound gibi bir ücretle sahip olunabiliyor. Ekspertizinde özellikle süspansiyon ve şanzımanına çok dikkat edilmesi gerekiyor.

Skoda CitiGo

Ülkemizde de bir dönem satılmış ve çok beğenilmiş CitiGo geniş iç hacim, güzel bir sürüş keyfi ve yol tutuş sunuyor. £3695 fiyat etiketiyle 80.000 Kilometrede satın alınabiliyor. Kronik problemi bulunmayan araç altyapısını VW Up ile paylaştığından ekspertizde yine ilk bakılması gereken nokta şanzıman olarak ortaya çıkıyor.

Fiat 500

Amerika'da dahi tercih edilen Fiat 500, 1400cc ye varan motor seçenekleriyle rakiplerinden öne çıkıyor. Benzer kilometrede £3194 etiketiyle ve ikonik İtalyan ruhuyla tercih ediliyor. Ekspertizinde en çok dikkat edilen nokta ise direksiyon ve fren aksamı.

Suzuki Ignis

Euro NCAP'ten 5 yıldız almış, teknolojisi, sensörleri yol algılama sistemleriyle göz dolduran, hibrit versiyonları dahi olan Ignis fiyat etiketi biraz daha yüksek. £8999 fiyat etiketinin bir avantajı aracın hibrit olması halinde çeşitli vergilerden muaf ediliyor olması.

Audi S1

£13,950 Fiyat etiketiyle listedeki en pahalı ancak aynı zamanda en lüks araç. 2000cc 228 beygir motoruyla D segmenti rakiplerinden dahi daha hızlı olan aracı ikinci elde bulması zor ancak satmak isteyenlerin ise uğraşmasına gerek yok. Bu araç ikinci elde en çok aranan cevherlerden. Ekspertizinde en çok turbo sistemine dikkat edilmesi gerekiyor.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara