Dolar

32,5004

Euro

34,9432

Altın

2.433,76

Bist

9.794,17

Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 13:01:59

Dünya Çevre Günü
Edine Valisi Dursun Ali Şahin, çevrenin temizliğinin önemine değinerek, "Seçim dolayısıyla bazı siyasi partiler flamalarını, reklamlarını duvarlara yapıştırmışlardır. Onlara da bunu söktürmesini bileceğiz. Onlar kendileri yapacaklar bu işi" dedi.

Şahin, trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, insanın içinden, yüreğinden gelerek çevreyi koruması gerektiğini söyledi.

İnsanın yüreğinde koruma duygusu olduğu sürece temiz bir çevrenin var olacağını vurgulayan Şahin, "Ama biz görüyoruz ki insanın olduğu yerde maalesef çevre temizliğini göremiyoruz. İnsanın ulaşamadığı yerler gayet mükemmel ama insanın ulaştığı yerlerde farklılıklar hemen kendini gösteriyor" diye konuştu.

Tarihi eserlerin yanına ya da denize yıllarca çöp dökülen yerlerde çevrecilikten bahsedilemeyeceğini ifade eden Şahin, şu görüşleri dile getirdi:

"Artık günümüzün valileri, kaymakamları ve müdürlerinin işinin yüzde 60'ı çevreyle ilgili olmalıdır. İşinin yüzde 60'ı çevreyle ilgili değilse o yöneticinin görevinde mutlaka ve mutlaka aksaklıklar olur. Seçim dolayısıyla maalesef üzülerek söylüyorum bazı siyasi partiler flamalarını, reklamlarını duvarlara yapıştırmışlardır. Onlara da bunu söktürmesini bileceğiz. Onlar kendileri yapacaklar bu işi. Çünkü bizim çevre anlayışımızda kirleten öder. Ya ödeyecek ya söktürecek. Söktürmezlerse inşallah biz ikisini yaptırmaya çalışacağız."

Konuşmaların ardından, çevre ile ilgili resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinliğe katılan öğrenciler geri dönüşüm defilesi sundu. Stantlarda geri dönüşümü yapılabilen torba, kalem ve not defterleri vatandaşlara hediye edildi.

Haber Ara