Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

Dünya Bankası’nın raporu: Mısır nüfusunun yüzde 60’ı fakir

Mısır’da iktidarı darbe ile ele geçiren Sisi hükümetinin, Mısır halkını giderek fakirleştirdiği Dünya Bankası’nın son raporuyla belgelendi. Dünya Bankası son yayınladığı raporunda, Mısır halkının yüzde 60’ının fakir olduğu dikkati çekilerek, orta sınıfın reformlardan acı çektiği belirtildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-02 12:31:15

Dünya Bankası’nın raporu:  Mısır nüfusunun yüzde 60’ı fakir

Demokratik yollardan seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi kanlı askeri darbeyle devirerek iktidar koltuğuna oturan Sisi'nin Mısır'ı, zor durumda. Dünya Bankası'nın son yayınladığı raporunda: Mısır halkının yüzde 60'ının fakir olduğu; orta sınıfın da yapılan reforumlardan etkilendiği ve giderek daha fazla acı çektiği dikkat çekildi.

MISIR HALKI
GİDEREK FAKİRLEŞİYOR

Dünya Bankası, Mısır'a daha fazla kredi ve yardım sağlamak amacıyla stratejik bir ortaklık aracılığıyla 2021 yılına kadar Mısır makamlarıyla işbirliğinin genişletildiğini bildiren bir rapor yayınladı.
Banka raporunda, Mısır nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ının ya fakir ya da en çok ihtiyaç sahibi gruplardan olduğunu ortaya koydu.

Mısır'ın ekonomik çevreyi hızlandırmak ve artan işgücünü gidermek için daha fazla çaba sarf etmesi gerektiği belirtilen Dünya Bankası raporunda; özellikle de eşitsizliğin ve ulusal yoksulluk oranının azaltılması gerektiği dile getirildi.

EKONOMİK KARARLAR
ORTA SINIFI ETKİLEDİ

Dünya Bankası, Mısır'ın Port Said başta olmak üzere bazı eyaletlerinde, yüzde 7 ile yüzde 66 arasında değişen yoksulluk oranlarında, çarpıcı coğrafi eşitsizliklerin olduğunu doğruladı.

Raporda ekonomik kararların, sübvansiyonların kaldırılması ve kararların bir sonucu olarak artan yaşam maliyeti ile karşı karşıya kalan orta sınıfı etkilediğine dikkat çekildi.

Raporda ekonomik çevreyi hızlandırmak ve büyüyen işgücünü azaltmak için daha fazla çaba göstermenin önemi vurgulandı.

Dünya Bankası Grubu, desteğinin derinleştiğini ve Mısır'ın dijital ekonomiye ve e-devlet hizmetlerine geçişini desteklerken, eğitim ve sağlık reform projelerinin hızlı uygulanmasını teşvik ederek insan sermayesi gelişimine odaklanacağını açıkladı.

Mısır, Yatırım Bakanı Sehar Nasr ise, 2018 yılında , Dünya Bankasının, Mısır'ın ülkedeki sağlık sektörünü geliştirme planına 530 milyon dolar destek sağlamayı onayladığını açıklamıştı.

SİSİ, BORÇ PARA ALMAK İÇİN İKİNCİ
DEFA IMF'NIN KAPISINI ÇALMIŞTI

Mısır'daki kamu borcu hacmi, son beş yılda çok yüksek bir oranda artarak, ülke ekonomisi tarihinde benzeri görülmemiş seviyelere ulaşmış durumda. Sisi'nin yönetimindeki Mısır hükümeti, ekonomik reformlar yapılmasına karşılık 12 milyar dolarlık kredi sağlanması konusunda 2016 yılında IMF ile anlaşmaya varmıştı.

Mısır Merkez Bankası Başkanı Amir, Mısır ekonomik reform programının beklentileri aştığını ve IMF yönetiminin Mısır ile tekrar işbirliği yapmayı umduğunu söylemişti.

 

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara