Dolar

32,5418

Euro

34,9506

Altın

2.421,64

Bist

9.722,09

Dundar vel Gul'un tahliye edilmesi

Dundar vel Gul'un tahliye edilmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-26 12:58:54

Dundar vel Gul'un tahliye edilmesi
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyelerini sağlayan Anayasa Mahkemesi kararının Türkiye'de demokrasinin güçlenmesine de katkı sağlayacağını belirtti.

TGC Yönetim Kurulu'ndan, Dündar ve Gül'ün tahliyesiyle ilgili yapılan açıklamada, Anayasa Mahkemesinin "gazeteciler üzerindeki ağır baskıyı" kaldırmaya dönük bir karar verdiği aktarıldı.

Dündar ve Gül'ün tahliyelerini sağlayan Anayasa Mahkemesi kararının Türkiye'de demokrasinin güçlenmesine de katkı sağlayacağı görüşüne yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Anayasa Mahkemesi, meslektaşlarımız Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmalarına neden olan haberin casusluk değil, gazetecilik faaliyeti olduğuna karar vermiştir. Haber bu tarafıyla tarihi bir karardır. Anayasa Mahkemesi, Türkiye'de basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü açısından kararını verirken Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin kriterlerini uygulamıştır. Karar, cezaevindeki tutuklu ve hükümlü 30 meslektaşımız açısından da bir umuttur."

Haber Ara