Dolar

32,5331

Euro

34,7167

Altın

2.487,86

Bist

9.524,59

Duma milletvekili Nikonov: 'FETÖ lideri CIA için çalışıyor'

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma milletvekili Vyacheslav Nikonov, Amerika Birleşik Devletleri'nin Gülen'i iade etmeyeceğini söyledi. Nikonov, FETÖ liderinin ABD istihbarat teşkilatı CIA için çalıştığını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 19:59:26

Duma milletvekili Nikonov: 'FETÖ lideri CIA için çalışıyor'

Fethullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı Fetullah Gülen'in ABD merkezi istihbarat teşkilatı CIA için çalıştığı yönünde, Rusya'dan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya parlamentosu alt kanadı Duma milletvekili Vyaçeslav Nikonov, FETÖ liderinin CIA 'in adamı olduğu için iade edilmeyeceğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin tartışıldığı Rus devlet televizyonunda da benzer ifadeler yer aldı. Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Araştırma Görevlisi Ruslan Kurbanov, FETÖ ve ABD ilişkisine dikkat çekti.

"RUSYA'DAN FETO YORUMU"

"Türkiye halkı meşru Cumhurbaşkanı ve egemenliği için ayağa kalktı. Türkiye'de darbe girişimi yaptıran güçler, Ukrayna'da da darbe yaptı, Rusya'yı da karıştırmak istiyor. Gülen ağını CIA'in kendisi oluşturdu. Gülen'in yeşil kart başvurusunda CIA eski çalışanları George Fidas ve Graham Fuller, ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz gibi isimlerin imzası var."

Gülen'in ABD'nin yardımıyla kendi elemanlarını devlet makamlarına sızdırdığını öne süren Kurbanov, ayrıca Türkiye halkının kahramanlığı sayesinde darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Nikonov; "Bu darbe girişiminde Amerikan izi var. Gülen'in CIA için çalıştığını ve çalışmaya devam ettiğini herkes epey zamandır biliyor. Gülen'i iade etmeyecekler. Bu arada NATO Varşova zirvesinde kimse Erdoğan'ın elini sıkmadı. ABD ve NATO yöneticileri dahil. Çünkü Erdoğan, zirveden 3 gün önce Putin ile barışmıştı." dedi.

Rusya Dışişleri Sözcüsü, Maria Zaharova da geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki darbe girişiminin, Varşova'da yapılan tarihi NATO zirvesinden,
sadece bir hafta sonra geldiğini hatırlatmıştı. Zaharova, "Güvenliği tesis etmek konusunda en geniş imkanlarına sahip NATO'nun, Türkiye'ye güvenlik tehdidi konusunda tek bir uyarıda dahi bulunmaması, manidar" demişti.

Haber Ara