Dolar

32,4910

Euro

34,7468

Altın

2.419,48

Bist

9.685,79

Düğün salonları açık mı? 2021 düğün yapmak yasak mı?

Düğün salonları açık mı? Korona virüs salgınının ülkede yeniden yükselişe geçmesi yeni tedbirlerin alınmasına neden oldu. Alınan tedbirlerle birlikte bir çok işletme ya kapatıldı ya da çeşitli kısıtlamalara maruz kaldı. Bunların başında da düğün salonları geliyor. Dünya evine girmek için hazırlık yapan binlerce çift 'Düğün salonları açık mı?' sorusunu araştırıyor. Peki düğün salonunda düğün yapmak yasak mı? Düğün salonlarında düğün yapmak yasak değil ancak bazı kısıtlamalara uymak gerekiyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-10 18:02:13

Düğün salonları açık mı? 2021 düğün yapmak yasak mı?

Koronavirüs salgını insanların sosyal yaşamını kökten değiştirdi. Salgınla birlikte birçok insan işinden oldu, öğrenciler okullarından uzak kaldı. Evlenme hazırlığı yapan çiftler de düğün salonlarının kapanmasıyla hayal kırıklığı yaşadı. Toplum sağlığını gözeterek alınan kısıtlama kararları sonrası vaka sayılarında düşüş gözlenmesi düğün hayali kuranları umutlandırdı.  Düğün salonları açık mı?

Evilik haırlığı yapan çiftler düğün salonları açık mı diye araştırmaya başladı. Tüm türkiye'de uygulanmay abaşlanan koronavirüs önlemleri kapsamında üğün salonları, halı sahalar ve internet kafeler kapalı durumda. Vaka sayılarında azalmaya bağlı olarak düğün salonlarının yeniden açıklaması bekleniyor. 

Düğün yapmak yasak mı?

Düğün salonlarının açılışına dair henüz net bir tarih belli değil. Vaka sayılarında düşüş sağlanırsa Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyesi üzerine düğün salonları, halı sahalar ve internet kafeler gibi kapalı olan yerlerin açılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düğün salonlarının açılışına dair yapcağı açıklama evlilik yolunda olanlar için dört gözle bekleiyor. 

Düğün_salonları_açık_mı_2021 (1) Düğün salonları ne zaman açılacak?

Düğün salonlarının ne zaman açılıcağına dair henüz net bir açıklama yok. Koronavirüs vaka sayılarındaki düşüş dikkate alınarak düğün salonlarının yakın zamanda açıklması umut ediliyor. Mart ve Nisan aylarında havaların sısınmasyıla ve vaka sayılarında düşüşün yaşanmasıyla düğün salonlarının yeniden açılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız ama her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır." ifadesini kullanmıştı.

Düğün_salonları_açık_mı_2021 (2)

 

Haber Ara