Dolar

32,3498

Euro

35,1287

Altın

2.302,35

Bist

9.079,97

“Dubai Havalimanı’nda 200 İsrailli yolcu tutuklandı”

İsrail 'i24news haber kanalı, bu sabah BAE’nin dünyaca ünlü en büyük şehirlerinden Dubai Uluslararası Havalimanı’nda yaklaşık 200 İsrailli yolcunun tutuklandığını bildirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-07 11:17:35

“Dubai Havalimanı’nda 200 İsrailli yolcu tutuklandı”

Gözler bugün, işgal devleti İsrail ile ilk normalleşme anlaşması imzalayan ülkelerden BAE'den gelen bir habere çevrildi.

İsrail "i24news haber kanalı, bu sabah BAE'nin dünyaca ünlü en büyük şehirlerinden Dubai Uluslararası Havalimanı'nda yaklaşık 200 İsrailli yolcunun tutuklandığını bildirdi.

İsrail kanalının haberine göre tutuklamanın nedeni net değil ve bu muhtemelen kontrolsüz giriş vizeleri meselesiyle ilgili.

Tel Aviv yakınlarındaki "Ben Gurion" havaalanından bu sabah kalkacak bir başka uçuş durduruldu ve sorun çözülene kadar uçağın yolcuları indirildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, "sorunu çözmek için istişarelerin sürdüğünü ve Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkililerinin şu anda konuyla ilgilenmekte olduğunu" söyledi.

İsrail havayolu "Yusraer" in Dubai'ye dört sefer bugün ertelendi ve yolculardan "değişiklikleri gözlemlemeleri" istendi.

Kriz Çözüldü

Öte yandan iki ülke arasındaki yoğun girişimlerden sonra vize krizinin çözüldüğü, tutuklanan yolcuların da serbest bırakıldığı açıklandı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lior Haiat, sorunun yolcunun veya seyahat şirketinin vizeyi alması gerekip gerekmediği konusundaki kafa karışıklığından kaynaklandığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan ayrı bir açıklamada, yaklaşık 4 süren sorunun “en üst düzeydeki” yetkililerin müdahalesiyle çözüldüğü ve yakında İsraillilerin içeri girmesine izin verileceği belirtildi.

Kaynak: i24news+times of israel

 

Haber Ara