Dolar

32,3397

Euro

35,1053

Altın

2.239,53

Bist

8.855,15

Dubai Emiri el Maktum, vesayet davası kararlarının kamuya açıklanmasını istemiyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum'un, iki çocuğuyla birlikte İngiltere'ye kaçan eski eşi Prenses Haya ile arasındaki vesayet davasına ilişkin hükümlerin kamuya açıklanmasını engellemeye çalıştığı ortaya çıktı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-27 00:10:19

Dubai Emiri el Maktum, vesayet davası kararlarının kamuya açıklanmasını istemiyor

Londra Temyiz Mahkemesinde görülen duruşmada, hakim Nicholas Underhill, Dubai Emiri'nin, Yüksek Mahkemenin 2 çocuğun vesayetine ilişkin verdiği hükümlerin kamuya açıklanmasına itiraz ettiğini belirtti.

Daha önce verilen 2 hükmün, vesayet davalarındaki belirli bir sorunu kamu yararının ötesine taşıdığını kaydeden Underhill, bunlardan ilkinin bazı tartışmalı konularla ilgili olduğunu, ikincisinin ise babanın yabancı bir devletin hükümdarı ve hükümet başkanı olmasından kaynaklanan özel konumundan ileri geldiğini ifade etti.

ÇOCUKLAR İÇİN TAYİN EDİLEN VASİ, KARARLARIN AÇIKLANMASINI İSTİYOR

Öte yandan hem Prenses Haya hem de mahkeme tarafından çocuklar için tayin edilen vasi, kararların açıklanmasını istedi.

DUBAİ EMİRİ, ÇOCUKLARININ DÖNMESİNİ İSTİYOR

Geçen sene mayıs ayında başlayan davada, 70 yaşındaki Dubai Emiri çocuklarının ülkeye geri gönderilmesini istemişti.

PRENSES HAYA, ÇOCUKLARI İÇİN ZORLA EVLİLİK ve TACİZ NEDENİYLE KORUMA KARARI İSTEDİ

Prenses Haya ise mahkemeden, çocuklardan biri için "zorla evlilikten korunma emri" ile taciz veya tehditlere karşı korunmayı öngören "tacizi yasaklama emri" çıkarılmasını istemişti.

PRENSES, ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE ÖNCE ALMANYA SONRA İNGİLTERE'YE KAÇTI

Prenses Haya, geçen sene iltica başvurusunda bulunmak için kaçtığı Almanya'dan sonra Londra'ya geçmiş ve burada saklanmaya başlamıştı.

DUBAİ EMİRİ'NİN KIZI LATİFA DA KAÇMIŞTI

Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın üvey kız kardeşi olan Haya'nın iltica kararının arkasında, "Emir'in BAE'den kaçmaya çalışırken yakalanan kızı Latifa'nın yaşadıklarının arka planını öğrenmesinin bulunduğu" iddia edilmişti. El Maktum'un kızı Latifa, bir Fransızın yardımıyla 2018'de ülkeyi deniz yoluyla terk etmeye çalışırken, Hindistan açıklarında yakalanmış ve geri götürülmüştü. Dünya çapında pek çok insan hakları savunucusu, Latifa'nın kendi iradesi dışında ülkeye götürüldüğünü ve bunun bir "kaçırılma" olduğunu iddia etmişti.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1157110_2_1

Haber Ara