Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

DSÖ’nun ‘Canlı hayvan pazarları kapanmalı’ çağrısına sert tepki

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), canlı hayvan pazarlarının corona virüsü gibi birçok bulaşıcı hastalığın ortaya çıkmasına neden olabileceğini ifade ederek bu tip pazarların kapatılması çağrısında bulundu. DSÖ’nün bu çağrısı sosyal medyada büyük tepki topladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-15 22:58:03

DSÖ’nun ‘Canlı hayvan pazarları kapanmalı’ çağrısına sert tepki

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını tüm hızıyla sürüyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), canlı hayvan pazarlarının Covid-19 gibi bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabileceğini ve bu tip yerlerin sağlık için risk oluşturduğunu duyurdu. DSÖ'den yapılan açıklamada, özellikle vahşi hayvanların çoğu yeni virüslerin ortaya çıkmasına neden olan tüm bulaşıcı hastalıkların yüzde 70'inden fazlasının kaynağı olduğu belirtildi.

Özellikle vahşi memeliler, yeni hastalıkların ortaya çıkması için risk oluşturmaktadır denildi. DSÖ, bu tip canlı hayvan pazarlarının acilen kapatılması çağrısında bulundu.

DSÖ'NÜN ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Ramazan Kurtoğlu, DSÖ'nün bu çağrısına sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. 

“Büyük Ecza”nın küresel tetikçisi Dünya Sağlık Örgütü(WHO)”Canlı hayvan pazarları kapatılsın,korona gibi birçok bulaşıcı hastalığın çıkmasına neden olabilir”buyurmuş.İnsanlarla dalga geçiyorlar, Müslümanlara da kurban kesemesiniz demeye getiriyorlar. T.C'de bunlara ofis açıyor.

 

asc

 

 

Haber Ara