Dolar

32,5549

Euro

34,9057

Altın

2.426,38

Bist

9.645,02

DSÖ'den Türkiye' nin kullandığı Sinovac aşısı ile ilgili açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye'nin de 50 milyon doz satın aldığı ve 50 milyon doz daha satın almak için girişimlere başladığını duyurduğu Çin'in Sinovac yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin açıklama yaptı. DSÖ'nün Türkiye'de şuana kadar yaklaşık 11 milyon doz kullanılan aşıya mart ayı sonuna kadar acil kullanım onayı vermesi bekleniyor. Son dakika gelişmesinin ayrıntıları haberimizde....

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-12 22:02:43

DSÖ'den Türkiye' nin kullandığı Sinovac aşısı ile ilgili açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin soruları cevapladı.

Harris, DSÖ'nün Çin'in Sinovac Kovid-19 aşısının kullanımının onayın ne zaman vereceğine ilişkin sorusuna, "DSÖ aşı takip sistemine bakarsanız, Sinovac'ın süreç boyunca oldukça uzun bir yol kat ettiğini göreceksiniz. Sinovac aşısı, şu an değerlendirmelerin son aşamasında" yanıtını verdi.

Sözcü Harris, aşıya ilişkin son aşamada yanıtlanması gereken tüm soruların cevabını bulduğu takdirde DSÖ'nün çok kısa zamanda Sinovac aşısını da acil kullanım listesine ekleyeceğini belirtti.

Sinovac aşısının kullanıma onay verilmesi için tam bir tarih veremeyeceğini aktaran Harris, "Fakat mart sonuna kadar bu kararı bekliyoruz" ifadesini kullandı.

 

.

Haber Ara