Dolar

32,3235

Euro

35,0720

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

DSİ Bölge Müdürü Güzel Adilcevaz'da

Devlet Su İşleri (DSİ) Van 17. Bölge Müdürü Sami Güzel ve yardımcısı Mahir Arslan, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde incelemelerde bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 14:23:19

DSİ Bölge Müdürü Güzel Adilcevaz'da
Devlet Su İşleri (DSİ) Van 17. Bölge Müdürü Sami Güzel ve yardımcısı Mahir Arslan, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy'u makamında ziyaret eden DSİ Van 17. Bölge Müdürü Sami Güzel ve yardımcısı Mahir Arslan, ilçeye yapılması planlanan sulama suyu göleti ve dere ıslah çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Belediye Başkanı Necati Gürsoy ile birlikte baraj mevkiinde yapılacak olan gölet projesi çalışmasının yanı sıra ilçede bulunan derelerin ıslah çalışmalarına yönelik yerinde incelemelerde bulunan Güzel, ilçede yapılması planlanan projelerin bir an önce ihalesini yaparak en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, "İlçemizde yaşanan sulama suyu sıkıntısını çözmek için baraj mevkisinde başlatmış olduğumuz sulama göleti projesi çalışmaları kapsamında Devlet Su İşleri 17. Bölge eski Müdürü Mehmet Recep Çıtır'ın vefat etmesinin ardından çalışmalarımız yarım kalmıştı. Bu kapsamda yeni Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüz ilçemize gelerek yapılması planlanan projeleri yerinde gördü. İnşallah projenin tamamlanmasıyla birlikte gölet yapım işine başlayacağız ve aynı zamanda göletin çevresine mesire alanları yapıp halkımızın hizmetine sunacağız. Şu an ilçemizde içme ve sulama suyu problemimiz var. Ne yazık ki hemşehrilerimiz içme suyunu bahçelerinde kullanıyor ve içme suyunun azalmasına sebep oluyorlar. Yapacağımız gölet sayesinde ilçemizin boşa akan sularını burada toplayarak halkımızın bağ bahçe sulamasında kullanmasını sağlayacağız. Bu projemiz faaliyete geçtiğinde inşallah içme suyunun yükünü de hafifleteceğiz. Ayrıca ilçemizde meydana gelen sel taşkınlarının önüne geçmek için aynı zamanda derelerde ıslah çalışmaları da yapacağız. İnşallah yeni müdürümüzün destekleriyle çalışmalarımıza en kısa sürede başlamış olacağız" dedi.

Haber Ara