Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

DSG, ABD’den Türkiye’ye karşı net tavır almasını istedi!

YPG şemsiyesi altında kurulan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Mustafa Bali, Türiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehditlerinin ciddi olduğunu ABD’nin bu konuda net tavır içerisinde olmasını istedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-23 12:27:34

DSG, ABD’den Türkiye’ye karşı net tavır almasını istedi!

YPG şemsiyesi altında kurulan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Mustafa Bali, Türiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik tehditlerinin ciddi olduğunu ABD'nin bu konuda net tavır içerisinde olmasını istedi.

Dün ABD Suriye Temsilcisi James Jeffrey Türkiye'ye ziyaret ettiği saatlerde  ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General K. McKenzie ve eski Suriye Büyükelçisi William Roebuck'dan oluşan heyet ise Rojava'da DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdi ile bir araya geldi.

Görüşmelere ilişkin görüşlerini K24'de katıldığı bir programa değerlendiren DSG Sözcüsü Mustafa Bali,  Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye Kürt kazanımlarını ve varlığına yönelik tehditlerinin ciddi boyutta olduğunu dile getirdi.  

DSG sorumlusu Türkiye'nin Suriyede bir katliam yaparak Kürdistan'daki demografiyi değiştirmeyi planladığını ileri sürdü.  

Türkiye'nin tehditlerine karşı ABD'nin daha net tavır göstermesi çağrısında bulunan Bali, DSG'nin son bir kaç yıldır IŞİD'e karşı savaşta ABD'nin en yakın müttefiği olduğunu hatırlattı.

CENTCOM Komutanı General K. McKenzie ve beraberindeki heyetinin Kobani'de (Ayn el-Arab) HSD'nin üst düzey yetikilerini ziyaretine de değinen Bali, görüşmenin temel gündem maddesinin Türkiye'nin Rojava'ya dönük operasyon tehditleri ve ellerindeki tutuklu IŞİD militanları ile  ailelerinin bulunduğu durumun olduğunu belirtti.

Mustafa Bali konu hakkında şunları dile getirdi: “ABD bir dünya gücü olarak, 4 yıldır bu ülkede bizim ile birlikte IŞİD tehditine karşı savaşıyor. Biz birlikte IŞİD terörünü sonlandırdık. ABD'nin bize yönelik Türkiye'nin tehditlerini bertaraf etme gibi bir sorumluluğu bulunuyor.”  

General McKenzie'nin toplantıda kendilerine ABD ve uluslararası koalisyonun müttefiklerini koruma garantisi verdiğini dile getiren Bali, “Bu garantiyi vermeleri tek başına Türkiye'nin tehditlerini durduracağı anlamına gelmemektedir. Bu nedenle ABD ve koalisyon güçlerinin Türkiye'nin saldırı tehditlerine karşı net bir tavrı olmalı ve Suriye'deki sorunun siyasi çözümüne ilişkin yol haritası belirlemeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.  

Haber Ara