Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

Döşemealtı Yeniköy mezarlık yolu yapılıyor

Döşemealtı Belediyesi ilçede yol yapımı ve kaldırım çalışmalarını sürdürüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-06 10:47:16

Döşemealtı Yeniköy mezarlık yolu yapılıyor
Döşemealtı Belediyesi ilçede yol yapımı ve kaldırım çalışmalarını sürdürüyor.

Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Şehit Mustafa Gürcan Caddesinin devamı olan Bahçeyaka Mahallesi, Çığlık yolu, Yeniköy mezarlığına kadar olan alanda 30'luk yol yapım çalışmasına başladı. İmar planlarında bulunan ve Yeniköy mezarlığına kadar olan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki yol için dolgu çalışmalarını sürdüren ekipler, serme ve sıkıştırma işleminin ardından stabilizesini tamamlayıp asfalt dökecek. Yeni yol düzenlemesinde yayalarında yararlanabilmesi için 2.5 metre genişliğinde kaldırım yapılıyor.

Eski köprü yeniden düzenleniyor

Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Naci Alın mezarlık yolunun dolgu işlemlerini yerinde inceledi. Alın, "İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız için büyük sorun olan bu yolun yapımına başladık. Mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar yaya yolu olmadığı için bölgeye ulaşmakta güçlük çekiyordu. Planlamamızı yaparak önce yolu genişletmeye başladık ardından yayaların da ulaşımını sağlayabilmek için kaldırım düzenlemesi yapıyoruz. Diğer taraftan eskiden yapılmış ancak günümüzde ihtiyaca cevap veremeyen köprüyü de 6 metre genişliğe çıkartıyoruz" dedi.

Döşemealtı İlçesi'nin bir çok noktasında yağmursuyu drenaj hattı olmadığı için sel baskınlarının önüne geçilebilmesi amacıyla aynı bölge de bulunan mağara, Belediye Fen işleri ekipleri tarafından temizlenmeye başladı.

Haber Ara