Dolar

32,5090

Euro

34,9327

Altın

2.431,64

Bist

9.721,60

Dortmund'a yönelik saldırının olduğu yerde 'mektup' bulundu

Almanya’da Borussia Dortmund futbol takımını, Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final müsabakası öncesi hedef alan bombalı saldırıyla ilgili

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-12 14:36:00

Dortmund'a yönelik saldırının olduğu yerde 'mektup' bulundu

Almanya'nın güneyinde çıkan Süddeutsche Zeitung gazetesinin aktardığına habere göre Alman polisi, saldırının arkasında kimin olduğunun bilinmediğini söylerken; takımın kaldığı otelin yakınlarında akşam saat 1915 sıralarında üç patlamanın olduğunu ve takım otobüsünün hedef alındığını belirtti.

BİR MEKTUP BULUNDU

Yetkililer patlamanın olduğu bölgede bir mektup bulunduğunu söylerken, Sueddeutsche Zeitung gazetesi mektupta saldırının Alman ordusunun Suriye'de İslam Devleti'ne (IŞİD'e) yönelik yaptığı keşif uçuşlarına bir cevap olduğunun belirtildiğini duyurdu. Gazetede ayrıca bu mektubun saldırıyı gerçekleştirenler tarafından Alman yetkilileri yanlış yönlendirme girişimi olabileceği de belirtildi. 

Dortmund polis şefi Gregor Lange dün gece düzenlediği basıntoplantısında, "Bu aşamada saldırının asıl amacının ne olduğu net değil" dedi.

Alman Bild gazetesi, patlayıcıların otobüsün geçtiği sokaktabir çalılığa bırakıldığını duyururken, bu bilgi için herhangibir kaynak göstermedi. Bir polis sözcüsü erken saatlerde yaptığıaçıklamada "patlayıcıların otobüsün dışına bırakıldığını" belirtti. Otobüsün camları kırılsa da hasar sınırlı kaldı.

Dortmund polisi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "İlkincelemelerin ardından, bunun ciddi patlayıcılarla yapılan birsaldırı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Borussia Dortmund sözcüsü, yaralanan oyuncu Bartra'nın sağbileğindeki kırık bir kemik ve kolundaki bir şarapnelden dolayıameliyat edildiğini açıkladı.

Haber Ara