Dolar

32,5408

Euro

34,8887

Altın

2.439,54

Bist

9.746,66

Dört büyüklerden büyük başarısızlık

Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş Avrupa mücadelesinde büyük başarılara da imza attılar skandal skorlara da...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-20 18:58:20

Dört büyüklerden büyük başarısızlık

Türk futbol tarihinde başarılar kadar başarısızlıklar da var. Milli Futbol Takımımız tarihinde 2 kez Dünya Kupası, 3 kez de Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele etti. 2002 Dünya Kupası'nda üçüncü olan Türkiye, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda ise yarı final oynayarak, tarihindeki en büyük başarılara imza attı.

Türk takımlarının Avrupa'da aldığı büyük başarı kadar başarısızlıklar da var.
Gelin isterseniz dört büyüklyerin tarihi başarısızlıklarına daha doğrusu hafızalarımıza kazınan başarısızlıklarına bir göz atalım:

Tromso'ya da yenilinir mi?

2005/2006 sezonunda Galatasaray UEFA Kupası 1. turunda Norveç'in vasat takımlarından Tromso ile eşleşti.Tromso'da oynanan ilk maçı, çamur deryasına benzer bir sahada Galatasaray 1-0 kaybetTi. Ali Sami Yen'de oynanan rövanşta turu geçmesi beklenen sarı-kırmızılı takım, burada da sahadan 1-1'lik skorla ayrılınca kupaya veda etti
Taarftarlar Tromsoyo'da yenilmek ne demek" diye hafızalarında maça not ettiler.

Fener'e 7-1'lik şok

1992/1993 sezonunda Fenerbahçe, UEFA Kupası'nda yakın tarihin en büyük yenilgilerinden birini Sigma Olomouc karşısında yaşadı. Sarı-lacivertlilerin Avrupa macerası da erken sona ermişti. Çek rakibini İstanbul'da İsmail Kartal'ın golüyle 1-0 yenen Fenerbahçe, Çek Cumhuriyeti'nde rakibine 7-1 kaybederek Avrupa'ya veda etti

3-0'dan 3-3 olunca

Beşiktaş Norveç temsilcisi 2. turda Valerenga ile eşleşti. Temsilcimiz ilk maçta rakibine 1-0 kaybedip, turu İstanbul'a bıraktı. Beşiktaş asıl sürprizi de İstanbul'da gerçekleştirdi. Siyah-beyazlılar ilk yarısını 3-0 önde kapattıkları maçta ikinci yarıda 3 gol yemiş ve karşılaşma 3-3 sona ermişti. Bu sonuçla Beşiktaş Avrupa kupalarına veda etmişti.

Macarlar bile şaşırdı

2012/2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi Play Off'larında Macar temsilcisi Videoton ile eşleşen Trabzonspor, iki maçta rakibine gol atamazken, ikinci maç sonunda temsilcimiz penaltılarda kaybederek Avrupa macerasına veda etti. Macaristan'ın önemli takımlarından olsa da Videoton'un bu başarısı ülke basınını bile şaşırtmıştı.

Milli takım 8 golle başı eğik döndü

Başarısızlık sadece Dört Büyüklerin değil, A Milli takımının da yakasına yapıştı

Türkiye, en farklı skorlu yenilgileri 2 kez İngiltere, 1 kez de Polonya'ya karşı 8-0 kaybederek tattı. (A) Milli Futbol Takımı, tarihindeki en fazla galibiyeti İsviçre karşısında aldı. Milliler, İsviçre ile yaptığı 15 maçtan 8'ini kazanma başarısını gösterdi.

Haber Ara