Dolar

32,5508

Euro

34,9970

Altın

2.427,39

Bist

9.722,09

Donald Trump, seçim mitingleri için Covid 19 önlemlerini hiçe sayıyor!

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada 1 milyon 700 bin vaka sayısı gösteren Covid 19 virüsüne karşılık örnek teşkil etmesi gereken ABD başkanı Trump Pazar günü Henderson’un Nevada şehrinde bir kapalı bir alanda miting düzenledi. Katılımcıların yarısından fazlasının maskesiz olduğu miting, Nevada yetkililerini kızdırdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-14 19:42:50

Donald Trump, seçim mitingleri için Covid 19 önlemlerini hiçe sayıyor!


3 Kasım 2020 tarihinde yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri için yapılan miting toplantısında, sağlık önlemlerinin neredeyse hiç önemsenmemesi, Nevada yetkililerinin tepkisine neden oldu.
Seçmenlerin kararsız kaldığı ve büyük çoğunluğunu demokratların oluşturduğu Nevada eyaleti, Trump'ın yeni zaferi için gözüne kestirdiği bölgelerden biri olarak biliniyor. Cumhuriyetçi liderin hedefinde kararsız demokratlarında oyunu kazanmak yatıyor.
Corona virüsünün merkez üssü kabul edilen Amerika Birleşik Devletlerinin toplam ölüm oranı 195.000 kabul edilirken, günlük ölüm oranı 1000 üzerinde artış gösteriyor.


Nevada Eyaletinin Demokrat olarak kabul ettiği vali Steve Sisolak twitterda sert bir mesaj yayınladı. Trump'ın halkın seçim için bencilce bir ortama sürüklenmesinin doğru olmadığı ve vaka artışlarının tavan yapacağı yönündeki mesajı sosyal medyada yankı uyandırdı.

Yerel yetkililerin 50 kişiden fazla grupların bir araya gelmemesi için yaptıkları uyarının çağrısız kalması ve Trump'ın miting gösterilerini hızlı bir şekilde twitterde servis etmesi yetkilileri kızdıran başka iddialar arasında yer alıyor.WhatsApp Image 2020-09-14 at 21.17.13


 Eyalet valisi Sisolak ,”Ülkesinin hala küresel bir salgının ortasında olduğunu unutmuş gibi görünüyor " mesajı Trump'ı muhatap kılan mesajları arasında kabul ediliyor.
Cumhurbaşkanlığı için yapılan anketlerde Demokratları temsil eden Joe Biden açık ara farkla % 74 ile Trump'ı sollamış gözüküyor.

Haber Ara