Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Domuz kapanına yakalanan ayı telef oldu

Domuz kapanına yakalanan ayı telef oldu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 21:19:19

Domuz kapanına yakalanan ayı telef oldu
Bartın'da ormanlık alanda kiraz ağacına domuzlar için kurulan kapana yakalanan boz ayı telef oldu.

Alınan bilgiye göre, Hasankadı beldesinin Doğancılar Mahallesi'nde ormanlık alana mantar toplamaya giden köy sakinleri, kiraz ağacına asılı halde boz ayı gördü.

Domuzların kiraz ağacındaki meyveleri yememesi için kurulan, halk arasında "domuz bağı" olarak bilinen tuzağa yakalanan ayının, kapandan kurtulmak için mücadele verirken ağacın gövdesini parçaladığı belirlendi.

Bir süre asılı kaldıktan sonra telef olduğu belirlenen ayı, vatandaşlar tarafından tuzaktan kurtarılarak yere indirildi.

Ayıyı asılı haldeyken cep telefonuyla görüntüleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Vatandaşların durumu bildirdiği Orman ve Su İşleri Bartın Şube Müdürlüğü ekipleri bölgeye giderek inceleme yaptı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü İlksen Ateşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, boz ayının 8-10 yaşlarında ve yaklaşık 200 kilogram ağırlığında olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Yasak olan domuz bağını ağaca kuran kişi ya da kişilerin belirlenmesi için jandarmanın soruşturma başlattığını ifade eden Ateşoğlu, "Son derece yoğun kokuşma ve kurtlanma nedeniyle hayvana fazla yaklaşılmadığından, hayvanın leşinin doğaya karışmasının ardından ağaç ve çevresinde daha ayrıntılı inceleme yapılacaktır" diye konuştu.

Ateşoğlu, sorumlu kişi veya kişilerin tespit edilmesi durumunda Bartın İl Şube Müdürlüğünce yasal işlem yapılacağını kaydetti.

Haber Ara