Dolar

32,3158

Euro

35,1071

Altın

2.292,41

Bist

9.049,80

Domatesin cenaze namazını kıldılar

Antalya'da, domates ihracındaki engellerin kaldırılmasına yönelik çalışma yapılmasını isteyen üretici ilginç bir protesto eylemine imza attı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-28 16:49:31

Domatesin cenaze namazını kıldılar

Antalyalı sebze ve meyve üreticilerinin geçen günlerde halde yaptığı eylemin yankıları sürürken, Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ANTKOMDER), Antalya Tüccarlar ve Esnaflar Derneği ile Antalya Ziraat Odası, saat 05.00'te çiftçiyle bir araya geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali meydanına üzerinde 'Cumhurbaşkanım Domates İçin Kargo Uçağı İstiyoruz', 'Komisyon Üretici El Elele', 'Antalya'da 1 TL, İstanbul'da 5 TL Külliyen Yalan', 'Antalya Domatesin Başkenti' yazılı dövizlerle gelen dernek ve oda yöneticileri, politikacıların konuyu siyaset malzemesi yapmalarından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, son 3 yılda çiftçinin 'serumlu' yaşamak zorunda kaldığını, bıçağın kemiğe dayandığını söyledi. Ülkenin bir geçiş döneminde olduğunu hatırlatan Nazif Alp, şöyle dedi:

"Uçak krizi, ardından hükümet değişikliği derken, artık bugünlere geldik. Bugün domates 60 kuruştan 1 TL'ye kadar satılıyor. Narenciye 5 yıldır aynı yerinde sayıyor. Asıl sorun tarım girdilerinin yüksek, fiyatların düşük olması. Bu nedenle çiftçimiz ayakta duracak halde değil. Devletimizden, büyüklerimizden isteğimiz acilen Rus pazarının açılması ve yeni pazarların bulunması."

DOMATESE CENAZE NAMAZI

İlçelerden gelen ziraat odalarının başkanları da sorunlarını anlattı. Söz alan çiftçiler ise sorunun muhatabının hükümet olduğunu belirterek, bu konuda acilen önlemler alınması gerektiğini kaydetti. Konuşmaların ardından çiftçi olan eski Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, içerisinde domates bulunan tabut önünde temsili cenaze namazı kıldırdı. İmam kıyafeti giyen İsa Yıldırım, namaz sonunda TBMM'de sorunlarına çözüm bulmayan tüm milletvekillerine haklarını helal etmediklerini söyledi. Açıklamaların ardından eylem sona erdi.

 

Haber Ara