Dolar

32,5181

Euro

34,9863

Altın

2.436,59

Bist

9.716,77

Dolardan yeni rekor

Türkiye'de devam eden siyasi belirsizlik nedeniyle, dolar yeni bir tarihi rekora imza attı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-17 10:25:52

Dolardan yeni rekor

Borsada bugün AKP ile MHP arasında gerçekleşecek olan koalisyon görüşmesi öncesinde devam eden siyasi belirsizliğin etkisiyle hafif satıcılı bir açılış beklenirken, saat 1000'da açıklanacak olan yurt içi işsizlik rakamları da yakından takip edilecek.


Haftaya yukarı yönlü başlayan dolar/TL 2,8459 seviyesini gördü.

AKP ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin geçtiğimiz hafta olumsuz sonuçlanmasının ardından sert satışlar yaşayan borsada artık erken seçim beklentileri daha da öne çıksa da seçimlere nasıl bir yöntem ve hükümetle gidileceğine dair belirsizlik devam ediyor.

AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün 1400'da bir araya gelerek olası bir koalisyon hükümeti için görüşme gerçekleştirecek.
Oyak Yatırım günlük borsa yorumunda "BIST'te bugün hafif satıcılı bir açılış bekliyoruz. AKP ve MHP arasında bugün gerçekleştirilecek görüşme ve yarın yapılacak olan merkez bankası para politikası kurulu (PPK) toplantısı öncesinde volatilitenin devam edeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Diğer yandan TAV Havalimanları Holding'in TAVHL.IS içinde yer aldığı konsorsiyumun Filipinler'de bulunan beş bölgesel havalimanının işletim ve bakım-onarım hakkını içeren ihaleye ön yeterlilik için başvuru yapmasıyla hisselerinde bugün bir hareketlilik yaşanabilir.

Haber Ara