Dolar

32,3674

Euro

34,9570

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Dolandırıcılar iş başında, teknolojiye dikkat

Bankaların telefon numaralarını ve SMS formatlarını dahi kopyalamaya başlayan dolandırıcılar neler yapıyor, neler söylüyor?

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-04 21:12:10

Dolandırıcılar iş başında, teknolojiye dikkat

İnternet, mobil ve telefon bankacılığı arttıkça; dolandırıcılar da yöntem değiştiriyor. Öyle ki bankalar ne denli dolandırıcılıklara karşı ciddi önlemler alıyor olsa da dolandırıcılar da paralelinde kendilerini geliştiriyorlar. Son zamanlarda geliştirilen taktikler ile neredeyse banka çalışanları bile duruma inanacak vaziyete geldiler. Hatta bankaların aldıkları tedbirin tamamını bire bir yapabiliyorlar.

Dolandırıcılar vatandaşları banka ile aynı numaradan arıyorlar. Sadece numaranın başında (+1) kodu bulunuyor. Bu detay ise genelde insanların gözünden kaçabiliyor. Bu durumda da ben dolandırılmam diyen yanılır. Çünkü dolandırıcılar konuştukları kişini TC Kimlik Numarasını paylaşabiliyor. Hatta adres ve limit bilgilerini de bilince insanların da güvenini elde edebiliyorlar. Dolandırıcılar vatandaşa genellikle kredi kartı ile yurt dışından yüklü bir alışveriş yapıldığını ya da yüksek miktarlı kredi talebi yapıldığını söylüyorlar.

Bu işlemin iptali için telefonuna bir şifre gönderilecek deniliyor. Bu şifrenin telefonda kodlanması isteniyor. Tabi herhangi bir şifre istenmediği için de şüphe çekmiyorlar. Bankanın formatı ile bire bir aynı formatta bir SMS gönderiliyor. Bu tuşlamalar vatandaşın kredi kartından yüklü miktarda para çekilmesini sağlıyor.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara