Dolar

32,5917

Euro

34,8467

Altın

2.496,92

Bist

9.623,11

Dokuz yaşında profesyonel drone yarışçısı

Türkiye Drone Şampiyonası 2. etap yarışması bugün Hatay'ın Arsuz ilçesinde başladı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-14 17:09:46

Dokuz yaşında profesyonel drone yarışçısı
Türkiye Drone Şampiyonası 2. etap yarışması bugün Hatay'ın Arsuz ilçesinde başladı.

Arsuz Gençlik Kampı'nda düzenlenen organizasyonun katılımcılarından olan 9 yaşındaki Batu Erilkun, profesyonel olarak ilk defa katıldığı Türkiye Drone Şampiyonası'nda ilgi odağı oldu.

Kendinden büyük ağabeyleri ile yarışan küçük Batu, ilk etabı yapılan İstanbul Caddebostan'da da iyi bir yarışma çıkarıp Hatay'a geldi.

Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği Başkanı Sait Göksel Kervancı 9 yaşındaki lisanlı sporcu Batu'yu sahneye davet ederek yarışma öncesi Arsuz'lulara mini bir drone şov yaptırdı. Küçük Batu, drone ile yaptığı şovda izleyenlerden bolca alkış aldı.

Oyuncakları bırakıp artık daha iyi bir şekilde drone kullandığını belirten 9 yaşındaki Batu Erilkun, "1,5 yıldır bu sporu yapıyorum. Herkesin yapmasını tavsiye ediyorum. Çok eğlenceli bir spor" dedi.

İlk olarak Batu'nun oyuncakla başladığını söyleyen babası Cem Berk Erilkun, "5-6 yaşlarında önce oyuncak droneler ile başladı. Çabuk bozulanlardı onlar. Tabii daha sonra onlar yetmemeye başladı. Ardından profesyonel dronelara geçtik. 7 yaşında profesyonel droneları kullanmaya başladı. En son tam profesyonel olması ise 5-6 ay oldu. Şimdi ilk şampiyonasına katılıyor. İlk etapta İstanbul'da yarıştı ve orada puanlar aldı. Şimdi ise bugün burada yarışıyor" dedi.

İstanbul etabı ve bugün Hatay Arsuz'da ikinci etaptaki ilk Türkiye şampiyonasında puanları almaya devam edeceğini söyleyen drone yarışçısı küçük Batu Erilkun, yarışmalar sonunda iyi bir derece elde ederek milli sporcu olarak, yurt dışında yapılacak olan drone yarışmalarında da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini de sözlerine ekledi.

3+1 etaptan oluşan yarışmaların ilk etabı İstanbul Caddebostan'da yapılırken, 2. etabı ise bugün Arsuz'da başladı. Şampiyonanın ilk gününde pilotlar sıralama turları yaptı. Küçük Batu da özel olarak hazırlanan parkurda hız ve manevra kabiliyeti yüksek cihazı ile hünerlerini sergilerken, bolca alkış aldı.

İki gün sürecek olan şampiyona yarın yapılacak final karşılaşmalarıyla sona erecek

(Mustafa Mert/İHA)

Haber Ara