Dolar

32,5403

Euro

34,8137

Altın

2.432,29

Bist

9.722,09

Doktorların sadece arkadaşlarına ve akrabalarına söyledikleri 10 sağlık sırrı

Doktorlar genellikle arkadaşlarına ve akrabalarına çeşitli tıbbi tavsiyelerde bulunurlar ve birden fazla nedenden ötürü düzenli hastalara vermezler. İşte tıp ve sağlık uzmanlarının herkesin genel olarak bilmesi gereken 10 tavsiyesi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-06 13:01:51

Doktorların sadece arkadaşlarına ve  akrabalarına söyledikleri 10 sağlık sırrı

5c10a491ae298b153615a89a

Doktorlar genellikle arkadaşlarına ve akrabalarına çeşitli tıbbi tavsiyelerde bulunurlar ve birden fazla nedenden ötürü düzenli hastalara vermezler.

Bu nedenlerin en belirginleri arasında, bu grup insan doktorlara yakın bir çevreden başka herhangi bir kişiden daha fazla önem verdikleri ve herhangi bir sağlık veya yasal sorun olmadan doktorun görüşünü alabilecekleri yönündedir.

Bu nedenle, İngiliz gazetesindeki sağlık sayfasından sorumlu olan The Mirror, bu alandaki uzmanlardan arkadaşlarına ve kendilerine yakın olanlara söyleyecekleri en az bir tıbbi veya sağlık tavsiyesi vermelerini istedi.

İşte tıp ve sağlık uzmanlarının herkesin genel olarak bilmesi gereken 10 tavsiyesi.

1. Kan basıncı: İngiliz Kan Basıncı Vakfı'ndaki profesör Gareth Bevers, yüksek tansiyonu olan hastalara, önce evde 24 saatlik bir zaman dilimi içinde kan basıncının ölçüldüğü "acil kan basıncı izleme" adı verilen ürünü istemelerini önerir.
Doktorlar için bu, kan basıncını ölçmek için "altın standart" dır ve bir doktor tarafından yapılandan daha doğru okumalar verir.
Bir sonraki en iyi seçenek, hastanın evde düzenli aralıklarla gerçekleştirdiği ve sonuçları düşürdüğü bir kan basıncı monitörüne sahip olmaktır.

2. Ayaklar: Ayak terapisti Hina Patel, ayaklara, yüz bakımı gibi özenli davranmanızı önerir.
Patel, iyi bir ayak nemlendiricisi satın almaya yatırım yapılmasını istiyor ayrıca her gün kullandığınızdan emin olmanız gerektiğini vurguluyor.
Ayrıca, içme suyunun hem yüz hem de ayaklardaki cilt nemini korumaya yardımcı olduğu unutulmamalıdır.

3 . Dişler: İngiliz Hove Center'da bir diş hekimi olan Sally Raymont, dişlerinde amalgam veya gri dolgular olan hastaları, görünümleri veya cıva konusunda endişeleri nedeniyle değiştirmemeleri konusunda uyarır.
Sally, onu değiştirmenin, özellikle sinirler maruz kaldığında sorunlara neden olabileceğine inanıyor.

4. Psikoterapi: Psikiyatrist ve Beyin Sisi: Konsantrasyonunuzu ve Belleğinizi Sadece 3 Haftada Düzelt" yazarı Mike Dow, psikiyatri hastalarına gereksiz ilaç almamalarını tavsiye eder.
Mike'a göre, birçok insan aspirin, antibiyotikler, astım ilaçları, ibuprofen ve uyarıcılar da dahil olmak üzere reçetesiz ilaçlar alıyor.
Mike, bu ilaçların vücutta B vitamini tükenmesine yol açabileceğine inanıyor. Bu da ruh halini ve enerjiyi artırmak için gerekli olan vitamin, beyin iltihabında bir artışa yol açabilir. Bu da yaşlanmayı hızlandırır.

5. Varisli damarlar: Doktor ve cerrah danışmanı Mark Whitley, özellikle yetişkinlerin yüzde 30'unun bacaklarında variköz damar problemleri olduğundan ve bunların sadece yarısının bacaklarının yüzeyine çıkıntılı variköz damarları görebildiği için bacaklarda ağrıyı görmezden gelmeye karşı uyarır.
Whitley, bunların diğer yarısının, derinin altında bulunan, ayak bileği şişmesi veya damar iltihabı, kırmızı veya kahverengi lekeler veya ayak bileklerinde veya bacak ülserlerinde egzama olanları bilemedikleri “gizli varisli damarlardan” muzdarip olduğunu açıklar.
Bir doktor veya hemşire bile, bacakların her iki tarafında ultrason muayenesi yapılmadığı sürece "gizli varisli damarların" varlığını bilemez.

6. Sindirim sistemi hastalıkları: Üniversite Hastanesinde Sindirim Sistemi Danışmanları ve İngiltere'deki Bağırsak Derneği Tıp Direktörü Dr. Anton Emmanuel, “doktorlar arkadaşlarına ve akrabalarına yeni yiyecekler denemelerini tavsiye ediyor” diyor.
İngiltere'de ve belki de diğer ülkelerde, insanların yaklaşık yüzde 60'ı her gün aynı yiyecekleri yiyor.
Ancak doktorlar yeni yiyecekler denemenizi önerir ve yedikleri yiyecekler sağlıklı olsa bile, sindirim sistemi bir kişinin ihtiyaç duyduğu çok çeşitli besinleri ve mineralleri emmek için bir dizi besine ihtiyaç duyduğundan, bağırsak için iyi değildir.

7. İlaç tabletleri: Eczacımız Sunil Kochar'a, arkadaşlarına ve akrabalarına, bir dizi marka ağrı kesici için 10 kat daha fazla ödeme yapmamalarını tavsiye eder.
Genel olarak, bir markanın daha iyi veya “sizin için ne ödeme yaptığınızı” belirten ürünlerin aslında renk, ambalaj stili ve marka için para ödemekten başka bir şey olmadığını, tüm ürünlerin minimum standartları ve metrikleri içerdiğini söylüyor. Böylece aynı etkiyi sağlar.

8. Sepsis: İngiliz Septik Fonu'nun yoğun bakım danışmanı ve genel müdürü Ron Daniels, sepsis hakkında dikkatlice düşünmeniz gerektiğini söylüyor.Siz veya sevdiğiniz biri enfeksiyon belirtilerinden muzdaripse ve eskisinden daha kötü hissediyorsa , Sepsis ile ilgili olabileceği için aile doktorunuza sormalı veya hastaneye gitmelisiniz.
Bu konuda bir saatlik bir gecikmenin yaşam ve ölüm arasındaki farkı yaratabileceğini açıklıyor.

9. Kemikler: Buradaki garip tavsiye eğitmen Gary'nin web sitesi tarafından sağlanır, bu da "koşmama" anlamına gelir.
Deneyimli koç için, basınç dayanımı ve omurganın sonuç olarak maruz kalması her şeyin daha hızlı bozulmasına neden olabilir.
Gary, orta derecede kalp atışı elde etmek, tempolu yürüyüş ve hafif koşu arasında zaman aralıkları yapmak, yavaş koşu yapmak ve tekrar tempolu yürümeye geri dönmek isteyenlere tavsiyelerde bulunur.

10. Beslenme: Sağlık uzmanı Olle Lester, ‘şekersiz' ve ‘vejetaryen' ve ‘glutensiz' terimlerinin gıda ürünlerinde bulunmadığını, gerçekte ne olduklarını ifade ettiğini söylüyor.
Gıda paketleri hakkında önemli olanın, paketlerin ve ürünlerin arkasındaki bileşenlerin ne olduğunun bilinmesinin gerekmesi.
Ve şu slogan üzerine düşünebiliriz: “Yemeğiniz yanlışsa, tıpta bir faydası yoktur ve yemeğiniz doğruysa ilaca ihtiyacınız yoktur.”

Kaynak: Sky News

Haber Ara