Dolar

32,3776

Euro

35,0297

Altın

2.326,46

Bist

9.142,40

Doktorlara Trump’tan eleştiri, Biden’dan destek

ABD Başkanı Trump ve Demokrat başkan adayı Biden, koronavirüsü vakalarının hızla yeniden arttığı ortabatıdaki eyaletlerde destekçileriyle buluştu. Trump, doktorları koronavirüsü salgınından fayda sağlamakla suçlarken; Biden ise Trump’ın salgına teslim olduğunu söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-31 09:50:39

Doktorlara Trump’tan eleştiri, Biden’dan destek

ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat başkan adayı Joe Biden, Corona virüsü vakalarının hızla yeniden arttığı ortabatıdaki eyaletlerde destekçileriyle buluştu. Trump, doktorları koronavirüsü salgınından fayda sağlamakla suçlarken Biden ise Trump'ın salgına teslim olduğunu söyledi.

Seçim kampanyası için Wisconsin'e giden Trump, geçen hafta yeni vakaların iki katına çıktığı eyalette Vali'den salgının yayılmasına karşı alınan önlemleri kaldırmasını istedi. Binlerce kişinin bulunduğu mitingde çok sayıda kişinin maske takmadığı gözlendi.

Trump, "Eyaletinizi açmalısınız ve bunu hızla yapmalısınız" dedi.

Cuma günü önceki durağı Michigan'da ise Trump ABD sağlık sistemini eleştirmiş ve "Biri koronavirüsünden ölünce doktorlarımız daha fazla para kazanıyor" demişti.

Trump geçen Cumartesi günü düzenlediği mitingde de doktorların ve hastanelerin koronavirüsünü ölüm nedeni olarak gösterdiklerinde daha fazla para aldıkları iddiasında bulunmuştu.

Minnesota eyaletindeyse Joe Biden, Trump'ı virüse karşı mücadelede ‘‘pes etmekle'' suçladı. Biden Trump'ın virüse yakalananları tedavi eden sağlık personeline "saldırmaması" gerektiğini söyledi.
Biden, "Donald Trump'ın aksine biz bu virüse boyun eğmeyeceğiz" dedi. Araçları içinde sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde dizilen destekçileri, kornalarıyla Biden'a destek verdi.

ABD'de son dönemde yaşanan rekor düzeydeki vaka artışı hastaneleri zor durumda bırakıyor.

3 Kasım seçimleri öncesinde Reuters/Ipsos anketinin kamuoyu yoklamasına göre ülke genelinde Biden'a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 52, Trump'ı destekleyenlerin oranıysa ise yüzde 42.
Başkan Trump'ın ziyaret ettiği Michigan ve Wisconsin eyaletleri, Pennsylvania'nın da yer aldığı üç sanayi sektörü eyaletinden biri. Pennsylvania'da 2016 seçimlerini az farkla Trump kazanmıştı.

Reuters/Ipsos'un anketine göre Biden, Michigan ve Wisconsin'de 9 puanla; Pennsylvania'da 5 puanla önde görünüyor.

Kaynak: VOA

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara