Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

Doktora hakarete para cezası

Manisa'da muayene olduğu sırada doktora küfür ettiği iddia edilen kişiye mahkeme para cezası verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 11:27:41

Doktora hakarete para cezası

Turgutlu Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli doktora, muayene sırasında küfrettiği için "kamu görevlisine hakaret' suçundan yargılanan sanığa, 7 bin 80 lira ceza verildi.

Turgutlu 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada hakim, Volkan B'yi, "kamu görevlisine hakaret" suçundan önce 425 gün adli para cezasına çarptırdı. Sanığın, duruşmadaki iyi halini göz önüne alan hakim cezayı 354 güne indirip, 7 bin 80 lira ödemesine hükmetti.

Davalı Turgutlu Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli doktor Mehmet İritaş, yaptığı açıklamada, Volkan B'nin 6 Aralık 2013 tarihinde soğuk algınlığı şikayetiyle acil servise başvurduğunu, ancak muayene sırasında kendisine hakaret ettiğini söyledi.

"Bu karar inşallah örnek olur"

Olayın ardından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunması üzerine açılan davada, kararın bu tür olayların önüne geçilmesi için önemli bir karar olduğunu dile getiren İritaş, "Bizler gördüğümüz eğitim ve ettiğimiz Hipokrat yemini üzerine görevimizi yerine getiriyoruz. Bizlere özellikle mesleğimiz dışında kimse ne yapacağımızı söylemesin. Kimsenin hakaretini hak etmiyoruz. Bu karar inşallah insanlarımıza örnek olur bu tür durumlar bir daha yaşanmaz" diye konuştu. 

Haber Ara