Dolar

32,5898

Euro

34,6925

Altın

2.531,03

Bist

9.524,59

Doğuş Usta: Abdullah Avcı hücum anlamında fazla risk almayacaktır

Spor yorumcusu Doğuş Usta yarın oynanacak olan Rizespor - Trabzonspor maçını Timetürk'e yorumladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-09 23:07:35

Doğuş Usta: Abdullah Avcı hücum anlamında fazla risk almayacaktır

Lig radyo yorumcusu Doğuş Usta yarın oynanacak olan Çaykur Rizespor - Trabzonspor maçını Timetürk'e değerlendirdi.

Trabzonspor, Süper Lig'in 34. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak. Son iki haftada Sivasspor ve Kayserispor ile berabere kalarak 4 puan kaybeden bordo mavililer, Rizespor karşısında kazanarak üst sıralara tırmanma hedefini devam ettirmek isteyecek.

''Trabzonspor'un, Çaykur Rizespor karşısında çok fazla pozisyona gireceğini düşünmüyorum''

Trabzonspor, Doğu Karadeniz derbisine sakatlıkları bulunan Nwakaeme ve Ekuban'dan yoksun çıkacak. Takımın en önemli iki hücum silahının yokluğunda bordo mavililerin ofansif anlamda üretkenlikten uzak kalmasını öngörebiliriz. Abdullah Avcı'nın oyun dizilişini bozmadığı takdirde Nwakaeme yerine Yunus Mallı, Ekuban yerine ise Yusuf Sarı'yı tercih etmesini bekliyorum. Tecrübeli teknik adam en uçta Djaniny, 10 numarada Bakasetas, orta sahada ise büyük ihtimalle Abdülkadir Parmak ve Flavio'ya yer verecektir.

Tam kadro çıktığı birçok maçta dahi ofansif anlamda üretkenlik sıkıntısı yaşayan Trabzonspor'un, Çaykur Rizespor karşısında çok fazla pozisyona gireceğini düşünmüyorum. Abdullah Avcı; Nwakaeme ve Ekuban'ın yokluğunda daha güvenli oyunu tercih edip, hücum anlamında fazla risk almayacaktır. Rizespor'da Samudio, Boldrin, Fernando, Skoda ve sakatlıktan dönen Remy gibi hücum silahlarının olduğu düşünülürse bordo mavililer, Sivasspor karşısındaki gibi bir planla sahaya çıkıp, öncelik olarak açık alan vermemeyi hedefleyecektir. Rizespor ise Galatasaray deplasmanında olduğu gibi hızlı hücumlarla Trabzonspor karşısında etkili olmaya çalışacak.

Ev sahibi ekip savunma anlamında zaafları olsa da kaptıkları toplarla etkili olabilen bir yapıda. Bülent Uygun'un bu maçta da benzer planla sahaya çıkacağını düşünüyorum.
Özetle iki takımın da hızlı hücumlarla ve duran toplarla pozisyon bulmaya çalışacağı bir maç bekliyorum. Nwakaeme ve Ekuban'ın yokluğunda Trabzonspor hücum etmekte zorlanacaktır. Bireysel performanslar ve bitiricilik kalitesi maçtaki skoru tayin eden en büyük unsur olacak.

Haber Ara