Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Doğumunun 90. yılında Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov' programı

Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Güçlü: - 'Doğumunun 90'ıncı, ölümünün 10'uncu yılında Cengiz Aytmatov Anadolu topraklarında yeniden doğuyor'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-27 17:39:44

'Doğumunun 90. yılında Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov' programı
Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, "Doğumunun 90'ıncı, ölümünün 10'uncu yılında Cengiz Aytmatov Anadolu topraklarında yeniden doğuyor." dedi.

Kastamonu Valiliği, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile Anadolu Mektebi tarafından "2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu" etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen "Doğumunun 90. Yılında Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov" programı kapanış paneliyle sona erdi.

Vali Yaşar Karadeniz, burada yaptığı konuşmada, etkinliği çok önemsediğini söyledi.

Kastamonu'nun 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu hatırlatan Karadeniz, "Gençlerimizin yazarlarımızla tanıştığı bu etkinlik çok önemliydi. Bu etkinlik sayesinde Türk dünyasının geçmişine yolculuk yapma fırsatı elde edildi." dedi.

Katılımcılara teşekkür eden Karadeniz, daha sonra Sami Güçlü ile panelist öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Güçlü, panelin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu Mektebi olarak "Doğumunun 90. yılında Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov" etkinliğini Kastamonu'da 3 gün süren panellerle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda hazırlıklara geçen yılın ortalarından itibaren başladıklarını belirten Güçlü, "Türk dünyasının büyük yazarını iki binin üzerinde öğrencilerimiz yoğun bir şekilde okudu. Aytmatov'dan konular seçtiler, hazırlandılar, kendi illerinde Aytmatov programı yaptılar. Büyük toplantıyı da burada gerçekleştirdik." diye konuştu.

Kastamonu'ya 200 öğrenci geldiğini aktaran Güçlü, "Doğumunun 90'ıncı, ölümünün 10'uncu yılında Cengiz Aytmatov Anadolu topraklarında yeniden doğuyor. Aytmatov, bu öğrencilere her zaman yol gösterecek. Cengiz Aytamtov'u öğrenciler hayatlarının her safhasında anlatacaklar, onun tespit ettiği yolda yürüyecekler." ifadesini kullandı.

Güçlü, panellerde Aytmatov'un birçok özelliğiyle anlatıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu yazar dili, tarihi önemseyen, kültürü önemseyen bir insan. Bizim çocuklarımız Orta Asya'da köklerimiz olduğunu Aytmatov sayesinde çok daha iyi şekilde anladı. Gönüllerinde Türk dünyasına daha güçlü açılım oldu. Okuduğumuz yazarlar kültürel olarak bizi birbirimize bağlayacak ve geleceğimizi inşa edecektir."


Haber Ara